Αγ. Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης: Καμία απάντηση σχετικά με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας
Καμία απάντηση από τον υπεύθυνο του πρωθυπουργικού γραφείου για τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας

Την Τρίτη19/2 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας στο ΥΜΑΘ, στον υπεύθυνο του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας με τη μαζική συμμετοχή τους απαίτησαν να επιστραφεί το 25% του μισθού τους που παρακρατήθηκε την  περίοδο της διαθεσιμότητας και να υπολογιστεί στις συντάξιμες αποδοχές τους. Τα αιτήματα αυτά αποτελούν διεκδικήσεις του κλάδου από την περίοδο της διαθεσιμότητας και μέχρι σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί, ενώ έχουν διατυπωθεί στους εκπροσώπους της κυβέρνησης με κινητοποιήσεις που έγιναν από την αρχή της χρονιά στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και αλλού.

Αντιπροσωπεία μελών των Δ.Σ. από όλες τις ΕΛΜΕ, συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του πρωθυπουργικού γραφείου. Κατατέθηκαν σε υπόμνημα, αλλά διατυπώθηκαν και προφορικά, για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου. Επισημάνθηκε ότι ήδη υπάρχει προηγούμενο για τους εργαζόμενους των νοσοκομείων που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα και στους οποίους με απόφαση του υπουργού Υγείας θα επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν.

Από τον υπεύθυνο του Πρωθυπουργικού Γραφείου εισπράξαμε κατανόηση και συμπάθεια, αλλά ούτε αποδοχή ούτε άρνηση των αιτημάτων μας. Διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα μας στην κυβέρνηση. Στην απαίτησή μας να πάρει θέση ο ίδιος, όπως όφειλε, καθώς τα αιτήματα είχαν κατατεθεί στον ίδιο και στην προηγούμενη κινητοποίηση στις  22/11, αρνήθηκε και πάλι!

Θεωρούμε απαξιωτική τη στάση των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της ίδιας της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών, όχι μόνο γιατί δεν ικανοποιούν τώρα τα δίκαια αιτήματά  μας, αλλά και γιατί έθεσαν το ζήτημα του ποσού που χρειάζεται για την ικανοποίησή τους, ανεπίτρεπτο και να διατυπώνεται ακόμη, καθώς τα χρήματα αυτά έχουν παρακρατηθεί και πέρασαν στα έσοδα των κρατικών ταμείων στα οποία δεν ανήκαν.

Οι συνάδελφοι της πρώην διαθεσιμότητας βίωσαν το άδικο καθεστώς απομάκρυνσής τους από τα σχολεία, αλλά και τους μεγαλειώδεις αγώνες για την επιστροφή τους! Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι ο αγώνας  μας δεν πρόκειται να σταματήσει.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα και την ΟΛΜΕ να οργανώσουν πανελλαδική κινητοποίηση στις 4/3 στην Αθήνα στα υπουργεία  Οικονομικών και Παιδείας. Η ΟΛΜΕ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων.

Οι ΕΛΜΕ σε όλους τους νομούς από κοινού με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας να οργανώσουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στην Πανελλαδική κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών: Λάβε 4 μόρια με ECDL εξ αποστάσεως

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS