Εκτός της ΚΟ της Νέας Αριστεράς έθεσε τον εαυτό του ο βουλευτής Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής.
Η κίνηση αυτή προκαλεί τριγμούς στο κόμμα, καθώς η ΚΟ απαριθμεί πλέον 11 μέλη, πλησιάζοντας το κατώτατο όριο των 10 βουλευτών που απαιτείται για τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Την είδηση ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ο προεδρεύων Βασίλης Βιλιάρδος, αναφέροντας «Ο βουλευτής κύριος Φερχάτ Οζγκιούρ, με την από 15 Μαΐου 2026 επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, μας γνωστοποιεί την ανεξαρτητοποίηση του από την κοινοβουλευτική ομάδα Νέα Αριστερά».
Η αντίδραση της Νέας Αριστεράς - Προ των πυλών νέες αποχωρήσεις
Κύκλοι της ηγεσίας της Νέας Αριστεράς σχολίασαν λακωνικά την αποχώρηση του βουλευτή, σημειώνοντας πως «όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του κ. Φερχάτ θεωρούνταν αναμενόμενη το τελευταίο διάστημα, ενώ η πρόσφατη παρουσία του σε εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Χαλάνδρι είχε ερμηνευτεί ως σαφές δείγμα των προθέσεών του.
Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης φαίνεται να είναι μόνο η αρχή, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενες αποχωρήσεις και άλλων στελεχών υπό την πίεση των διεργασιών για το νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα. Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, πηγές από την οδό Πατησίων αναφέρουν πως το ενδεχόμενο περαιτέρω αποχωρήσεων δεν δείχνει να απασχολεί την ηγεσία του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως η «έξοδος» είναι ανοιχτή για όσους διαφωνούν.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Νίκος Μακρής