Την άμεση απομάκρυνση της Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου στη Ρόδο αποφάσισε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, μετά το πρωτοφανές περιστατικό σχολικού εκφοβισμού.
Η «καρατόμηση» έρχεται ως απάντηση στην καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ανήλικοι μαθητές υπέβαλαν συμμαθητή τους σε μια βάναυση ταπείνωση εντός του σχολείου.
Το χρονικό της φρίκης
Το περιστατικό, που σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, ξεπερνά κάθε όριο παιδικής παραβατικότητας και αναδεικνύει τις σκοτεινές πτυχές του bullying στις μικρές ηλικίες. Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία των γονέων, μαθητές της Β’ Δημοτικού γέμισαν ένα μπουκάλι με νερό από το καζανάκι της τουαλέτας και αφού προηγουμένως έφτυσαν μέσα στο μπουκάλι, ανάγκασαν με τη βία τον συμμαθητή τους να το καταναλώσει.
Οι γονείς του θύματος, υποστηριζόμενοι από άλλους κηδεμόνες της ίδιας τάξης, προσέφυγαν στις αρχές καταγγέλλοντας την πλήρη αδυναμία προστασίας του παιδιού τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Η απόφαση απαλλαγής της Διευθύντριας
Με την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα καθήκοντά της για τη Διευθύντρια του εν λόγω σχολείου.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΑΠΥΣΠΕ Νοτίου Αιγαίου, με ισχύ από τις 24 Μαρτίου 2026 και για το υπόλοιπο της θητείας της, επικαλούμενη τις διατάξεις περί ενδυνάμωσης και αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom