Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να οριστούν μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να υποβάλουν αίτηση. Η πρόσκληση απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικό Προσωπικό και φοιτητές.
H Επιτροπή Ισότητας των Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του ΕΚΠΑ και των οργάνων διοίκησής του και έχει ως αποστολή την προώθηση της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων με βάση το φύλο, την φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την κατάσταση υγείας/αναπηρίας, την ηλικία ή τον γενετήσιο προσανατολισμό σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες και δραστηριότητες της ακαδημαϊκής ζωής. Συμβάλλει δε, στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε είδους διακρίσεων και στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σεξισμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους παρενοχλητικής συμπεριφοράς στο Ίδρυμα.
Η Επιτροπή είναι εννεαμελής και αποτελείται:
- από έξι μέλη ΔΕΠ.,
- ένα μέλος ΕΕΠ ή ΕΔΙΠ ή ΕΤΕΠ,
- έναν διοικητικό υπάλληλο και
- έναν φοιτητή
Τα μέλη της έχουν τριετή θητεία και ορίζονται ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύει ο Πρύτανης.
Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή που συγκροτεί η Σύγκλητος, η οποία συντάσσει πίνακα κατάταξης και τον υποβάλλει ως εισήγηση στη Σύγκλητο.
Η Σύγκλητος κατά την επιλογή των μελών λαμβάνει υπόψη το έργο και γενικότερα τη συνεισφορά των υποψηφίων στα πεδία της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης κάθε είδους διακρίσεων συμπεριφοράς.

Αιτήσεις
Η αίτηση υποβάλλεται έως τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026 και ώρα 14.00, στο Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο του ΕΚΠΑ, μέσω της διεύθυνσης της ιστοσελίδας του ΕΚΠΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν
- Αίτηση υποψηφιότητας και
- Βιογραφικό σημείωμα από το οποίο να προκύπτει το έργο και γενικότερα η συνεισφορά του/ης υποψήφιου/ας στα πεδία της ισότητας των φύλων, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και διακρίσεων και της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η πρόσκληση
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom