Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Οι ερωτήσεις καλύπτουν ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία των σχολείων όσο και τις πολιτικές για την ανώτατη εκπαίδευση

Σήμερα, Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι, η Βουλή θα φιλοξενήσει τη συζήτηση για έξι επίκαιρες ερωτήσεις που αφορούν την Παιδεία, στις οποίες θα απαντήσει ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Βλάσης.

Οι ερωτήσεις καλύπτουν ζητήματα που αφορούν τόσο τη λειτουργία των σχολείων όσο και τις πολιτικές για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο βουλευτής της Κ.Ο. «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» Γεώργιος Καραμέρος θέτει ερώτημα για τις συγχωνεύσεις σχολείων, αναρωτώμενος γιατί το Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψει τα υπάρχοντα κενά, προχωρά σε συγχωνεύσεις που επιβαρύνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, αμφισβητείται η ακρίβεια των στοιχείων για μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Ο βουλευτής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχαήλ Κατρίνης, ρωτά εάν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση και λειτουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην Ηλεία, με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση σε περιφερειακές περιοχές.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Εμμανουήλ Συντυχάκης, ζητά άμεση κάλυψη όλων των κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού πλήττει την ποιότητα της διδασκαλίας και την καθημερινή λειτουργία των σχολείων.

Η βουλευτής της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Καλλιόπη Βέττα, εστιάζει στην αποκατάσταση της αδικίας που πλήττει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ζητήματα αμοιβών, δικαιωμάτων και σταθερότητας στην εργασία.

Ο κ. Συντυχάκης (ΚΚΕ) επανέρχεται με νέα ερώτηση για την αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης, ζητώντας να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, ώστε να διατηρηθεί δημόσιο και δωρεάν το πλαίσιο εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Σταύρος Μιχαηλίδης, αναδεικνύει την επιβάρυνση υποψηφίων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στη Χίο, θέτοντας ερωτήματα για την ισοτιμία, τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα στις διαδικασίες πιστοποίησης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογ
Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Πρωτιά και κυριαρχία των Παρεμβάσεων στις εκλογές για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
Εκπαιδευτικοί Περιστερίου: Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη αντιπροσώπων με υψηλά ποσοστά για την ΑΣΕ και τις Παρεμβάσεις
Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής: Πρωτιά και κυριαρχία των Παρεμβάσεων στις εκλογές για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ