Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαθητές της Β’ Λυκείου θα επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και θα συμμετάσχουν σε δύο θεματικά εργαστήρια, ώστε να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας DNA (25 Απριλίου) για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003), το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, διοργανώνει εκδήλωση, την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Μαθητές της Β’ Λυκείου θα επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και θα συμμετάσχουν σε δύο θεματικά εργαστήρια, ώστε να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιολογίας θα επισκεφθούν μαθητές από το: 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 1ο ΓΕΛ Εχεδώρου, το 1ο ΓΕΛ Συκέων και το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η βιολογική παιδεία είναι απαραίτητη για την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση όλων των ανθρώπων, γιατί παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε. Tο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, συνεισφέρουν στη διάδοση και εμπέδωση της βιολογικής γνώσης στους αυριανούς πολίτες.

Η Βιολογία αποτελεί κυρίαρχη επιστήμη του 21ου αιώνα και οι εφαρμογές της έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου. Είναι απαραίτητο σήμερα οι μαθητές να εφοδιαστούν με τις γνώσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να συνειδητοποιήσουν τη θέση και την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και θα τους βοηθήσουν να πάρουν στο μέλλον αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, τις καθημερινές τους συνήθειες, την κοινωνική ηθική και την εργασία τους».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

9:00-9:15 Προσέλευση και συγκέντρωση των μαθητών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καστρίτσης», 10ος όροφος, κτίριο Βιολογίας

9:20-9:40 Χαιρετισμός από:

  • τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Ν. Καντηράνη

  • την Πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας, Καθηγήτρια Ε. Παπαθεοδώρου

  • την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, Δρ Μ. Τσιαφούλη (ΕΔΙΠ)

9:40-10:00 «Το DNA μας. Προοπτικές και εξελίξεις για τον άνθρωπο και το περιβάλλον τον 21ο αιώνα» από τον Συντονιστή της Επιτροπής διοργάνωσης της «Hμέρας DNA» του Τμήματος Βιολογίας, Καθηγητή Α. Τριανταφυλλίδη

10:15-13:00 3ο θεματικό Εργαστήριο: «Οργάνωση και κληρονόμηση DNΑ –χρωμοσώματα» και 4ο θεματικό Εργαστήριο: «DNA και περιβάλλον»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δικαστήρια
Εντός Μαΐου η προκήρυξη για 140 μόνιμους γραμματείς στα δικαστήρια – Το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της νέας προκήρυξης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την πλήρωση έως 140 μόνιμων θέσεων δικαστικών...

Εντός Μαΐου η προκήρυξη για 140 μόνιμους γραμματείς στα δικαστήρια – Το χρονοδιάγραμμα και τα κριτήρια
Καρυστιανού, Πλακιάς
Τέμπη: Αιχμές Νίκου Πλακιά κατά Καρυστιανού με φόντο την πολιτική της κίνηση – «Άλλοι πετούν περιστέρια»
Η ανάρτηση Πλακιά για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για Καραμανλή και το «καρφί» για το νέο κόμμα
Τέμπη: Αιχμές Νίκου Πλακιά κατά Καρυστιανού με φόντο την πολιτική της κίνηση – «Άλλοι πετούν περιστέρια»