pierrakakis
Πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού που σχεδιάζεται και που θα περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αποτελέσει αρωγό για κάθε μαθητή και μαθήτρια των τάξεων του γυμνασίου.

Για την παρουσία του στο συνέδριο «AI Connect» της Google ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σημειώνει ότι η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες που υιοθετεί το πρόγραμμα «Experience AI» της Google, το οποίο θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές ως προς τη σωστή χρήση της.

Παράλληλα ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισημαίνει ότι στο Υπουργείο Παιδείας ανασχεδιάζουν το εκπαιδευτικό σύστημα με στόχο να απελευθερώσουν το σύνολο των δυνατοτήτων των μαθητών, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια πάγιων δεξιοτήτων όπως η αλγοριθμική σκέψη, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση.

Από την πλευρά της, η κα. Αντωνάκου (γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της εταιρείας, «ΑΙ Connect») υπογράμμισε την πολύ μεγάλη επιθυμία που έχει εκφραστεί από τους εκπαιδευτικούς για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και επεσήμανε τη σημασία να εξοικειωθούν οι μαθητές με τη σωστή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των δυνατοτήτων της στις τάξεις του γυμνασίου.

Ο υπουργός στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα ψηφιακού βοηθού που σχεδιάζεται και που θα περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αποτελέσει αρωγό για κάθε μαθητή και μαθήτρια των τάξεων του γυμνασίου.

«Έχουμε δημιουργική αγωνία και για αυτό θα τρέξουμε γρήγορα», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.


Διαβάστε επίσης:

Είναι γεγονός! Οι πρώτοι 1000 Πιστοποιημένοι Πανεπιστημιακά εκπαιδευτικοί στην Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα βγαίνουν τον Φεβρουάριο


pierrakakis

Η Δήλωση του υπουργού Παιδείας 

«Στο συνέδριο «AI Connect» της Google συζητήσαμε με την Peggy Antonakou για το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων, αλλά και της σχολικής καθημερινότητας. 
Η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες που υιοθετεί το πρόγραμμα «Experience AI» της Google, το οποίο θα εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, προκειμένου στη συνέχεια να καθοδηγήσουν τους μαθητές ως προς τη σωστή χρήση της.
Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανασχεδιάζουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα με στόχο να απελευθερώσουμε το σύνολο των δυνατοτήτων των παιδιών μας, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια πάγιων δεξιοτήτων όπως η αλγοριθμική σκέψη, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση».

Τα πρώτα Πανεπιστημιακά προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη είναι από Ελληνικό Πανεπιστήμιο

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως τα πρώτα επιμορφωτικά προγράμματα σε Ευρώπη και Ελλάδα που αφορούν αποκλειστικά εκπαιδευτικούς ξεκίνησαν και διευρύνονται από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Οι πρώτοι 1000 Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτικοί στην χώρα βγαίνουν τον Φεβρουάριο

Μάλιστα τον Φεβρουάριο θα βγούν οι πρώτοι 100 Πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί στην Τεχνητή Νοημοσύνη με Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό και πλήρη μοριοδότηση.

Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν λάβει πλήρη επιμόρφωση σε όλα τα εργαλεία A.I. για την τάξη και το μάθημα

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Τεχνητή Νοημοσύνη για Μαθηματικούς

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Τεχνητή Νοημοσύνη για Φιλόλογους

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Τεχνητή Νοημοσύνη για όλους τους εκπαιδευτικούς ανεξαρτήτως ειδικότητας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Reinerandson
Σοκ στο Χόλιγουντ: Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
Ο 32χρονος Νικ Ράινερ κατηγορείται για το διπλό έγκλημα στην έπαυλη της οικογένειας στο Μπρέντγουντ – Εγγύηση 4 εκατ. δολαρίων
Σοκ στο Χόλιγουντ: Συνελήφθη ο γιος του Ρομπ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Διεκδίκηση για Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες – Συλλαλητήριο ενάντια στον Προϋπολογισμό στις 16/12
Σωματεία και φορείς λένε «όχι» στον αντεργατικό και πολεμικό προϋπολογισμό και διεκδικούν ουσιαστική χρηματοδότηση για την Παιδεία
Διεκδίκηση για Παιδεία και κοινωνικές ανάγκες – Συλλαλητήριο ενάντια στον Προϋπολογισμό στις 16/12
sikinos
Σίκινος: Μακάβριο εύρημα βάζει τραγικό τέλος στην υπόθεση των αγνοούμενων Γαλλίδων
Εντοπίστηκε σκελετός σε δύσβατη περιοχή του νησιού – Ανήκει σε μία από τις δύο γυναίκες που είχαν χαθεί το καλοκαίρι του 2024
Σίκινος: Μακάβριο εύρημα βάζει τραγικό τέλος στην υπόθεση των αγνοούμενων Γαλλίδων
proaulio
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο
Σκηνές τρόμου σε γυμνάσιο της Κυψέλης: Μαθήτρια μαχαίρωσε συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο