εξετάσεις
Για τις 1.794 θέσεις που προσφέρονται την επόμενη χρονιά στα Πρότυπα Σχολεία διαγωνίστηκαν 9.554 μαθητές

Ξεκίνησε πριν από λίγο, σύμφωνα με ενημέρωση του alfavita.gr από το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ, η αποστολή sms  προς τους γονείς των μαθητών που διαγωνίστηκαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα σχολεία.

Σε λίγη ώρα αναμένεται και η ανάρτηση των στοιχείων των επιτυχόντων από τη Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ - https://depps.minedu.gov.gr/ )

Η βαθμολόγηση των γραπτών  που ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν έγινε ηλεκτρονικά με συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ Επιτροπή έκανε σχετικό έλεγχο για το ενδεχόμενο λαθών.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών θα ειδοποιηθούν:

Α. με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Β. από την πλατφόρμα των αιτήσεωνhttps://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τις οικείες σχολικές μονάδες.

Αλλαγές

Μετά τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις για την προχειρότητα στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, το υπουργείο μόλις άρχισε να σκέφτεται την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που έχουν μετατραπεί πλέον σε μίνι πανελλαδικές εξαιτίας της δραματικής αύξησης των Προτύπων τα τελευταία χρόνια.

Οι πρώτες σκέψεις, είναι από τη μια να θωρακιστεί το αδιάβλητο της διεξαγωγής των εξετάσεων και από την άλλη να αλλάξουν ριζικά ο τρόπος και το περιεχόμενο της εξέτασης. Το ερωτηματολόγιο, εν ολίγοις, να αλλάξει. Ισως να μη χωρίζεται στα δύο (σε Γλώσσα και Μαθηματικά), να αφορά γνώσεις όλων των τάξεων του Δημοτικού (;) και να υπάρχει διαβάθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 18 Μαΐου, για τις 1.794 θέσεις που προσφέρονται την επόμενη χρονιά στα Πρότυπα Σχολεία διαγωνίστηκαν 9.554 μαθητές! Ο υψηλότερος, μέχρι σήμερα, αριθμός μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις των αιτήσεων που προκάλεσε ο υπερδιπλασιασμός των Προτύπων από το 2021. Συγκεκριμένα, από τα 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, αυξήθηκαν σε 112 το 2020-2021, έγιναν 120 το 2022-2023 ενώ για το έτος 2024-2025 θα λειτουργήσουν 144 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. Αναλόγως αυξανόμενη, φυσικά, και η συμμετοχή στις εξετάσεις. Το 2021 για 1.494 θέσεις κατατέθηκαν 6.231 αιτήσεις, για το έτος 2023-2024 ο αριθμός των αιτήσεων εκτοξεύεται στις 9.276 για 1.696 θέσεις ενώ φέτος για το έτος 2024-2025 ξεπέρασαν τις 9.500.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξορυξεις
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
«Πιθανή εξόρυξη θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων»
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων