Υπουργείο Παιδείας: Σήμερα πριν από τις 12 το μεσημέρι τα αποτελέσματα στα Πρότυπα
Μετά τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις για την προχειρότητα στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, το υπουργείο άρχισε να σκέφτεται την ανάγκη δημιουργίας νέου θεσμικού πλαισίου

Σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι τις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των γραπτών των μαθητών για τα Πρότυπα Σχολεία.

Η βαθμολόγηση των γραπτών  που ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν έγινε ηλεκτρονικά με συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ Επιτροπή έκανε σχετικό έλεγχο για το ενδεχόμενο λαθών.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών θα ειδοποιηθούν:

Α. με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Β. από την πλατφόρμα των αιτήσεωνhttps://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τις οικείες σχολικές μονάδες.

Αλλαγές

Μετά τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις για την προχειρότητα στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, το υπουργείο μόλις άρχισε να σκέφτεται την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που έχουν μετατραπεί πλέον σε μίνι πανελλαδικές εξαιτίας της δραματικής αύξησης των Προτύπων τα τελευταία χρόνια.

Οι πρώτες σκέψεις, είναι από τη μια να θωρακιστεί το αδιάβλητο της διεξαγωγής των εξετάσεων και από την άλλη να αλλάξουν ριζικά ο τρόπος και το περιεχόμενο της εξέτασης. Το ερωτηματολόγιο, εν ολίγοις, να αλλάξει. Ισως να μη χωρίζεται στα δύο (σε Γλώσσα και Μαθηματικά), να αφορά γνώσεις όλων των τάξεων του Δημοτικού (;) και να υπάρχει διαβάθμιση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα