EKPAIDEYTIKOS
Το όριο που βάζει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και οι πληροφορίες για υβριδικό σύστημα διορισμών το 2026

“Δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών κατά το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025. Όσο υπάρχουν πίνακες σε ισχύ, θα διατηρηθούν ως έχουν”

Αυτό διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, στη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας.

Δάσκαλος - εκπαιδευτικός

Παράλληλα, συμπλήρωσε τα εξής:

- Οι Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2024. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να γνωρίζουν τον συνολικό αριθμό των θέσεων για διορισμό. Παρά το γεγονός πως τονίστηκε επανειλημμένα η ανάγκη για συνολικό αριθμό μόνιμων διορισμών μεγαλύτερο από τις συνταξιοδοτήσεις, δεν φάνηκε να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα ακολουθηθεί ο κανόνας 1:1. (Θυμίζουμε ότι οι συνολικές παραιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση φέτος είναι 4.045)

- Την επόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών θα είναι παρόμοιος με τον φετινό αριθμό. (Θυμίζουμε ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος είναι περίπου 50.000 εάν αφαιρέσουμε όσους παραιτήθηκαν ή έκαναν ανάκληση πρόσληψης)

Εκπαιδευτικοί

Οι πίνακες κατάταξης και η ισχύ τους

Περισσότεροι από 200.000 αδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης)

 

Θυμίζουμε επίσης ότι οι Πίνακες Κατάταξης της Γενικής Αγωγής δέχθηκαν τελευταία φορά αιτήσεις από υποψήφιους εκπαιδευτικούς το 2023 ενώ οι Πίνακες Κατάταξης της Ειδικής Αγωγής το 2022.

Και οι Πίνακες Γενικής Αγωγής και οι Πίνακες Ειδικής Αγωγής βρίσκονται σε ισχύ και σύμφωνα με τη νομοθεσία από αυτούς θα διορίζονται και θα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί ως εξής: 

Από τους Πίνακες Γενικής Αγωγής θα διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι και το 2025 (για το σχολικό έτος 2025-2026)

Από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής θα διορίζονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και θα προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι και το 2024 (για το σχολικό έτος 2024-2025)

Εκπαιδευτικοί

Το όριο που βάζει ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας και οι πληροφορίες για υβριδικό σύστημα διορισμών το 2026

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η στόχευση του υπουργείου Παιδείας είναι  να συνεχιστούν οι διορισμοί και οι προσλήψεις μέχρι το 2025 μέσω των Πινάκων Κατάταξης του ΑΣΕΠ ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα υβριδικό σύστημα διορισμών και προλήψεων από το 2025 και μετά το οποίο, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα,  θα περιλαμβάνει προσλήψεις και από τους Πίνακες Κατάταξης του ΑΣΕΠ και από τους επιτυχόντες γραπτού διαγωνισμού που θα διοργανώνει το ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.

Μιλάμε για σύνθεση του προσοντολογίου με διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Είναι πολύ πιθανό το νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών να συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το "Ανοιχτό Σχολείο" όπως το ονομάζει, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr η τελική απόφαση της Κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας δεν έχει ληφθεί για το χρόνο παρουσίας του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση