polytexneio kritis synostismos
Προειδοποιούν οι φοιτητές: Κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια αύριο Τετάρτη 5/4, ώρα 11:00 π.μ. για ζητήματα σίτισης – στέγασης – μεταφορών.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης προειδοποιούν ότι τα δικά τους… «Τέμπη» είναι έτοιμα να συμβούν.

«Το ζήτημα των υποδομών στο Ίδρυμα βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση, αφού η πολιτική της υποχρηματοδότησης και ελλιπής συντήρησης των κτιριακών δομών οδεύει να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε ερείπιο! Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο Ίδρυμα θα δει πεσμένους σοβάδες, κτίρια φθαρμένα τόσο που φαίνονται τα σίδερα του οπλισμού τους, τρύπιες οροφές, μούχλες σε ταβάνια κ.λπ. Τα κτήρια των παλιών εστιών είναι ακατάλληλα για να μένει κάποιος μέσα (ρωγμές σε κάθε τοίχο, σοβάδες έτοιμοι να αποκολληθούν, σκουριές σε κάθε μεταλλική κατασκευή, πρίζες που στάζουν νερό, ταβάνια με μούχλα). Τα χρόνια αιτήματα των εστιακών για ανακαίνιση και αναβάθμιση της κτηριακής εγκατάστασης στην παλιά εστία μένουν ανικανοποίητα», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους και οργανώνουν κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια αύριο Τετάρτη 5/4, ώρα 11:00 π.μ. για ζητήματα σίτισης – στέγασης – μεταφορών.

H απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Φοιτητών Εστίας ΠΚ

Οι συγκλονιστικές συγκεντρώσεις  με τη τεράστια συμμετοχή εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, είναι η απόδειξη ότι «το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!». Ο λαός όλης της χώρας μαζί με τη νεολαία βγήκε μαζικά στον δρόμο και πραγματοποιήθηκαν οι πιο επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων 15 ετών με αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία. Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους!

Είμαστε ήδη νικητές! Καθώς βρισκόμαστε ακόμα μέσα στη καρδιά των δράσεων και των κινητοποιήσεων, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φοιτητές και οι μαθητές, μαζί με τους εργαζόμενους και τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις που πέρασαν, καταφέραμε να μην επικρατήσει «σιγή ιχθύος», δεν αφήσαμε να υπάρξει καμία συγκάλυψη και να κρυφτούν οι αληθινοί υπαίτιοι του εγκλήματος πίσω από το επιχείρημα του ‘ανθρώπινου λάθους’! Με την οργή για τα Τέμπη ακόμα να βράζει σε ολόκληρη την κοινωνία, η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την ίδια εγκληματική πολιτική που οδήγησε στο δυστύχημα με τα τρένα, προχωράει στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού.

Με το νομοσχέδιό της, η κυβέρνηση προωθεί τη μεγαλύτερη επιχειρηματική δράση στο νερό κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά. Επιδιώκει την άρση των όποιων προστατευτικών μέτρων για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι επενδύσεις και σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την ίδια τη ζωή τομέα, με το κράτος να έχει ρόλο "επόπτη" και "εγγυητή" της επιχειρηματικής δράσης. Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού και από την άλλη η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στον βωμό του κόστους - κέρδους. Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα, πράγμα το οποίο οι εστιακοί φοιτητές και οι οικογένειές μας θα είμαστε από τους πρώτους που θα το βιώσουμε, εφόσον καταγόμαστε ως επί το πλείστον από λαϊκά νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης βλέπουμε τα δικά μας… «Τέμπη» έτοιμα να συμβούν. Το ζήτημα των υποδομών στο Ίδρυμα βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση, αφού η πολιτική της υποχρηματοδότησης και ελλιπής συντήρησης των κτιριακών δομών οδεύει να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε ερείπιο! Αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο Ίδρυμα θα δει πεσμένους σοβάδες, κτίρια φθαρμένα τόσο που φαίνονται τα σίδερα του οπλισμού τους, τρύπιες οροφές, μούχλες σε ταβάνια κ.λπ. Τα κτήρια των παλιών εστιών είναι ακατάλληλα για να μένει κάποιος μέσα (ρωγμές σε κάθε τοίχο, σοβάδες έτοιμοι να αποκολληθούν, σκουριές σε κάθε μεταλλική κατασκευή, πρίζες που στάζουν νερό, ταβάνια με μούχλα). Τα χρόνια αιτήματα των εστιακών για ανακαίνιση και αναβάθμιση της κτηριακής εγκατάστασης στην παλιά εστία μένουν ανικανοποίητα. Αντί λοιπόν να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις στα δωμάτια των οικότροφων, και στο κτήριο συνολικότερα, η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης κάνει «ενεργειακές αναβαθμίσεις»…

Το ίδιο συμβαίνει και με την φοιτητική λέσχη, την στιγμή που οι φοιτητές μέσα σε όλη αυτή τη κατάσταση μπορεί να περιμένουν μέχρι και 45 λεπτά για ένα πιάτο φαΐ, σε μία αίθουσα που το ποτήρι του νερού μπορεί να γεμίσει από το ταβάνι όσο βρέχει!!! Ακόμα, το περιστατικό με την κεραία του Πολυτεχνείου που βρισκόταν πάνω από την φοιτητική λέσχη, η οποία κατέρρευσε τον περασμένο Γενάρη από τον δυνατό αέρα και έπεσε στα παράθυρα του εστιατορίου, χωρίς -ευτυχώς- να τραυματίζει κανέναν επειδή δεν ήταν ώρα αιχμής!

Όσον αφορά τις μεταφορές, η επιχείρηση του «Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων» αντιμετωπίζει τους φοιτητές του Πολυτεχνείου σαν μια σταθερή πελατεία και πατώντας πάνω στις ανάγκες μας για μεταφορές, χρυσοπληρώνουμε την μετακίνησή μας από και προς τη σχολή μας. Η μηνιαία κάρτα των 17€ είναι μια κοροϊδία, καθώς όχι μόνο δεν ισχύει για όλες τις γραμμές (παρά μόνο για το ‘18’ και το ‘23’), αλλά ούτε καν και για όλες τις μέρες του μήνα, καθώς μάλλον για την εταιρία, στις αργίες και τα ΣΚ παύουμε να είμαστε φοιτητές! Όσο εμείς δίνουμε τόσα λεφτά στο «Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων», τα δρομολόγια παραμένουν αραιά, κάτι το οποίο μας αναγκάζει να στριμωχνόμαστε σαν τις σαρδέλες τις ώρες αιχμής, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, οι φοιτητές που μένουμε εστίες και Κουνουπιδιανά μένουμε «εγκλωβισμένοι» μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα καθώς δεν υπάρχουν δρομολόγια, ενώ παράλληλα δεν εξασφαλίζεται ούτε η ασφαλής μεταφορά, καθώς οι μηχανικές βλάβες των λεωφορείων είναι συχνές, μερικά έχουν χαλασμένες πόρτες που δεν κλείνουν (!). Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που βλέπει τους φοιτητές μόνο στη τσέπη σαν να είναι πελατεία, με μηδενική κρατική μέριμνα για τις ανάγκες μας! Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε εξ άλλου και με τα ακτοπλοϊκά, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα, την στιγμή που μερικές φορές μετακινούμαστε με πλοία μεγαλύτερα των 50 ετών, με ότι αυτό να σημαίνει για την ασφάλειά μας.

Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση! Το αφήγημα των «Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων» καταρρέει με πάταγο από την προσωπική εμπειρία του κάθε φοιτητή. Θέλουμε να σπουδάσουμε όπως μας αρμόζει τον 21ο αιώνα, με εξασφαλισμένες τις ανάγκες μας σε σίτιση-στέγαση-μεταφορές, και όχι σε αμφιθέατρα που στάζουν με την πρώτη βροχή!

Απαιτούμε:

  • Καμία συγκάλυψη για το έγκλημα των Τεμπών! Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η εταιρία! 

  • Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

  • Ανακαίνιση της Φοιτητικής Λέσχης και των Εστιών, αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού. Δωρεάν σίτιση – στέγαση για όλους!

  • Να μην επιτρέψουμε να γίνει κι άλλο ατύχημα στο Ίδρυμά μας! Αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

  • Ασφαλείς και δωρεάν μεταφορές για όλους του φοιτητές. Προσθήκη επιπλέον δρομολογίων στις ώρες αιχμής. Επέκταση ωραρίου δρομολογίων μετά τα μεσάνυχτα.

Αποφασίζουμε:

  • Κινητοποίηση στην Αντιπεριφέρεια Τετάρτη 5/4, ώρα 11:00 π.μ. για ζητήματα σίτισης – στέγασης – μεταφορών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεστ
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
Το τεστ είναι απλό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε την εικόνα.
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα μπορεί να αποκαλύψει τις συναισθηματικές τάσεις σας
poukamisas
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"
Το ΙΕΠ ενέκρινε όμιλο Φροντιστηρίων για να συγγράψει 72 σχολικά βιβλία
ΙΕΠ - Νέα βιβλία: 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο από τον φροντιστηριακό όμιλο "Πουκαμισάς"