τέμπη
Ασφάλεια, η λέξη που ακούγεται αυτό το διάστημα από όλα σχεδόν τα στόματα.

Το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη όπου χάθηκαν 54 άνθρωποι ,μας πάγωσε και μας έβαλε στην θέση αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Απότομα ,η ανασφάλεια ,ο θυμός και η αγανάκτηση κυριαρχούν. Αυτό, που μεγαλώνει το θυμό είναι οι θεατρινισμοί των θλιμμένων υπουργών, ο ανήξερος-για άλλη μια φορά-πρωθυπουργός, οι ανεπαρκείς εξηγήσεις και οι ανεύθυνοι εργαζόμενοι.

Έτσι, έχουμε από την μια τους εργαζόμενους που έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τόσες ανθρώπινες ζωές και από την άλλη τις ελλείψεις σε προσωπικό ,την ανεπαρκή αν όχι μηδενική εκπαίδευση, το απαρχαιωμένο σιδηροδρομικό σύστημα, τα ρουσφέτια και το πολυδιαφημιζόμενο επιτελικό κράτος της ΝΔ που θα σταματούσε παθογένειες και θα έφερνε στην αξιοκρατία. Δίκαια, το γεγονός αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τα νέα παιδιά.

Τα νέα παιδιά, νοιώθουν ότι μπορεί  μια διαδρομή ρουτίνας για το σχολείο, το πανεπιστήμιο ή το σπίτι να είναι η τελευταία.

Η  αίσθηση της ανασφάλειας, έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο ζητώντας απαντήσεις και φωνάζοντας ότι «δεν πάει άλλο»,«οι ζωές μας έχουν αξία».Παρακολουθούμε την κυβέρνηση ,να τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη και μια τοξική αντιπαράθεσηπερί ευθυνών και επαρκούς ή όχι συστήματος τηλεδιοικησης.Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα ,γνωρίζω όπως όλοι οι πολίτες, πόσοι άνθρωποι χάθηκαν άδικα από παραλείψεις, αμέλειες,πολιτικές προτεραιότητες ή σκοπιμότητες και γνωρίζω επίσης ότι η ευθύνη, βαρύνει πρωτίστως την κυβέρνηση. Έχοντας,περάσειλίγες μέρες, είδαν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις, με κυβερνητική φθορά-είναι η  πρώτη φορά που  η κυβέρνηση νοιώθει να απειλείται-και προκειμένου να επιτύχει αλλαγή της εικόνας της και να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, ακούσαμε τις εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού,την εκτενή αναπαραγωγή τους από την πλειοψηφία των ΜΜΕ και για καινούργια καλάθια-του νονού, του αρνιού-.

Η πλειοψηφία των ΜΜΕ,έχει αναλάβει και πάλι τον  ρόλο υπεράσπισης της κυβέρνησης με τόσο σθένος που μπερδεύεται ο θεατής ποιος είναι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Πανικόβλητοι από την αντίδραση της κοινωνίας που καταλαβαίνει, κόβουν και μπερδεύουν τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης  στα διάφορα πάνελ και με το ζόρι θέλουν να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά.

Ο πρωθυπουργός, προσπαθεί να μας πείσει ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν , ζητάει συγνώμες για όλους και όλα και υπόσχεται την ασφάλεια μας,αφού είχε μιλήσει προκλητικά,για «θυσία» ,αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών.

Προσωπικά, θεωρούσα τον σιδηρόδρομο από τα πιο ασφαλή μέσα συγκοινωνίας, αλλά για τον πρωθυπουργό που τον παράτησε στην μοίρα του, είναι «θυσία» ο χαμός τόσων ανθρώπων. Ακούσαμε και άλλα,όπως ότι το  δυστύχημα είναι «ευκαιρία» για την κυβέρνηση για «να συγκρουστεί με το βαθύ κράτος»,από τον λαλίστατο κ.Γεωργιάδη. Λόγια, που προκαλούν, που δείχνουν το μέγεθος της υποκρισίας αυτών που κυβέρνησαν 40 χρόνια, λόγια ανεύθυνων που αυτό που γνωρίζουν καλά, είναι η βία και η καταστολή, όπως η απρόκλητη επίθεση κατά των ειρηνικών διαδηλωτών  από τα ΜΑΤ  στην  πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο στα Τέμπη και σε τόσεςάλλες περιπτώσεις.Είναι αυτοί οι ίδιοι που παριστάνουν ότι νοιάζονται για την νεολαία και την ίδια στιγμή την πνίγουν στα χημικά και την βία.

Ως πολίτης ,πιστεύω ότι η ασφάλεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας θα έπρεπε να είναι δεδομένη.Νοιώθω γύρω μου, παρακμή, εγκατάλειψη, ασυδοσία .Νοιώθω ότι αυτή η κυβέρνηση ,υποτιμά προκλητικά τους πολίτες, τις ανάγκες τους και ειδικά την νεολαία.

Εκτός, όμως από αυτά είναι απελπιστικά επικίνδυνοι.

Ευαγγελία Μανιτσούδη-εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»