ΤΕΦΑΑ
Σοβάδες ταβανιού έπεσαν στο διάδρομο του ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Τυχεροί στάθηκαν οι φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) και δεν τραυματίστηκαν, όταν κομμάτι του ταβανιού, του κεντρικού διαδρόμου της σχολής, κατέρρευσε!

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν στα «Φοιτητικά Νέα» φοιτητές του ΤΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, «την Πέμπτη 16/3 στο χώρο της σχολής και συγκεκριμένα έξω από τις αίθουσες του Μεγάλου Αμφιθεάτρου και της αίθουσας 5, οι σοβάδες από το ταβάνι φούσκωσαν και έπεσαν κυριολεκτικά κάτω».

Τι αναφέρουν οι φοιτητές

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί απόρροια της συνεχούς υποχρηματοδότησης και αμέλειας που δείχνει το κράτος προς τα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα τονίζεται ότι, «δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρο το ΕΚΠΑ λαμβάνει ετήσια χρηματοδότηση 2,6 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή δίνονται για την απόσπαση της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας και από τη δική μας σχολή, 13,6 εκ. ευρώ».

Οι φοιτητές ζητούν άμεσα την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη λήψη μέτρων προφύλαξης των διδασκόμενων στα γήπεδα άθλησης, λόγω των συχνών περιστατικών τραυματισμών που σημειώνονται εξαιτίας της ακαταλληλότητας του ταρτάν.

Τέλος, απαιτούν τα εξής:

«1. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλα τα μαθήματα που αναβάλλονται λόγω της ζημιάς.

2. Έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, συνολικά των εγκαταστάσεων, των γηπέδων και εργαστηρίων της σχολής.

3. Μετεγκατάσταση της σχολής μας στο χώρο της Ζωγράφου, για τον οποίο υπάρχει συγκεκριμένο κρατικό κονδύλι και πληροί όλες τις προϋποθέσεις μετεγκατάστασης».

τεφαα α
τεφαα β

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ