Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα (20/03) Σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού.
Οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Άρδευσης (ΔΕΥΑ) προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής ελέγχου των υδάτων και των αστικών αποβλήτων, με στόχο να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του νερού, την υιοθέτηση κανόνων τιμολόγησης, να βαθύνει η εμπορευματική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων και να προχωρήσουν οι άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση είναι 19:00 στο Σύνταγμα, ενώ προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 18:15 σε Κλαυθμώνος, Ομόνοια και Προπύλαια. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα σε όλη την χώρα.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Alfavita Newsroom