makri_zeta
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μίλησε η Ζ. Μακρή - Το ΥΠΑΙΘ αποποιείται των ευθυνών του για τα μέτρα στα σχολεία κατά της γρίπης και για τις ζημιές στα σχολικά κτίρια

«Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά» θα ξεκινήσει η διαδικασία για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, δήλωσε η υφυπουργός του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, συμπληρώνοντας πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι, ωστόσο θα σταματήσει λόγω των εκλογών.

«Οι μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσουν, αλλά δεν θα ολοκληρωθούν, γιατί είναι εκλογική χρονιά και υπάρχουν συνταγματικές απαγορεύσεις και περιορισμοί», όπως είπε, μιλώντας στο mega.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε θα ολοκληρωθούν είπε πως «λόγω των εκλογών δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν, αλλά η διαδικασία, ώστε να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, για να επιλέξουν τον τόπο που επιθυμούν και στη συνέχεια να γίνει επιλογή των εκπαιδευτικών, θα είναι έτοιμη για να μην υπάρξει καθυστέρηση». 

Αναφορικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών ανέφερε πως «θα γίνουν έγκαιρα, όπως και πέρυσι, γιατί ευθύνη μας είναι να είναι στελεχωμένες οι σχολικές αίθουσες», 

«Δικαιολογημένη η διετία. Πρέπει να υπάρχει ταυτότητα χρόνου σε όλους τους νεοδιορισμένους.»

Για το ζήτημα του χρόνου μετάθεσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αναφερόμενη στη διετία που είναι υποχρεωτική πριν γυρίσουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δήλωσε πως είναι κάτι το οποίο ισχύει για όλο το δημόσιο. 

«Παλαιότερα για τους εκπαιδευτικούς υπήρχε ο ένας χρόνος που επέτρεπε να μετατεθούν. Θεωρήθηκε δικαιολογημένα, ότι πρέπει να υπάρχει μια ταυτότητα χρόνου σε όλους τους νεοδιόριστους», όπως τόνισε.

Σε ό,τι αφορά ανθρώπους με κινητικά ή άλλα προβλήματα υπάρχουν ειδικές διατάξεις, ρυθμίσεις και εξαιρέσεις, «αλλά μόνο για πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις».

«Δεν είχαμε καμία εισήγηση για υποχρεωτική μάσκα στα σχολεία»

Μιλώντας για τα κρούσματα της γρίπης στα σχολεία, η Ζ. Μακρή είπε πως το υπουργείο Παιδείας «δεν είχε καμία εισήγηση» για επιπλέον μέτρα προστασίας ή επαναφορά της μάσκας.

Μάλιστα συμπλήρωσε, πως η έξαρση δεν δικαιολογεί πρόσθετα μέτρα, πως «είναι μία εποχική γρίπη η οποία πρέπει να μας ανησυχεί, δεν δικαιολογεί όμως πρόσθετα μέτρα», παρόλο που το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη έλλειψη φαρμάκων. 

Επιπροσθέτως, αποποιήθηκε των ευθυνών του ΥΠΑΙΘ, λέγοντας πως τα μέτρα στα σχολεία είναι αρμοδιότητα «εξ ολοκλήρου του υπουργείου Υγείας» το οποίο δίνει τις οδηγίες, συμπληρώνοντας πως «ποτέ δεν κάναμε κάτι αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι ειδικοί. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί η εκπαίδευση και να λειτουργεί με ασφάλεια».

«Τα σχολικά κτίρια δεν είναι αρμοδιότητα του ΥΠΑΙΘ»

Συζητώντας για το κομμάτι των υποδομών στα σχολεία, με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα σε νηπιαγωγείο του Νέου Ηρακλείου, η Ζ. Μακρή επεσήμανε ότι οι κατασκευές των σχολείων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η συντήρησή τους είναι ευθύνη των Δήμων που παίρνουν χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει τη στελέχωση των σχολείων» συμπλήρωσε η υπουργός.

Διαβάστε επισης σημαντικό για αναπληρωτές:

Αυτά τα προσόντα - σεμινάρια που μοριοδοτούν τις νέες προσλήψεις του 2023 (ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ)

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει για όλες τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 2 μόρια δίνουν τα σεμινάρια που ξεκινούν στις 23 Ιανουαρίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών και πληρούν τη νομοθεσία.

Τα σεμινάρια αυτά πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα

Συγκεκριμένα μοριοδοτούν και έχουν ανοικτές αιτήσεις έως τις 13 Ιανουαρίου

9μηνο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής - Αιτήσεις Εδώ

9μηνο πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας - Αιτήσεις Εδώ

Η πρώτη 9μηνη εξειδίκευση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Αυτισμό

πανεπιστήμιο_πατρών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα