Πρόσκαιρη καλοκαιρία το πρωί, αλλά με φθινοπωρινή ανατροπή από το απόγευμα αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα, καθώς ο καιρός αλλάζει αισθητά σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Αττική να μπαίνει στο «στόχαστρο» των βροχοπτώσεων μέσα στις επόμενες ώρες.
Η σημερινή Τρίτη φέρνει ένα σκηνικό έντονης αστάθειας, με βροχές, όμβρους και τοπικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, θυμίζοντας περισσότερο φθινόπωρο παρά τα μέσα Μαΐου.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ημέρα ξεκινά με καλές καιρικές συνθήκες στην Αττική, με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες, όμως το σκηνικό αλλάζει σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες, καθώς αναπτύσσονται νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού.
Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική
Οι πρώτες βροχές αναμένονται περίπου από τις 17:00 το απόγευμα, ενώ τα φαινόμενα φαίνεται πως θα συνεχιστούν έως και τις 21:00 με 22:00 το βράδυ, με κατά τόπους μεγαλύτερη ένταση.
Όσοι κινούνται το απόγευμα στην πρωτεύουσα καλό είναι να είναι προετοιμασμένοι, καθώς η αλλαγή του καιρού αναμένεται σχετικά απότομα.
Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
Η μεγαλύτερη αστάθεια αναμένεται:
- στα βόρεια προάστια της Αττικής
- στην Πάρνηθα και τις γύρω περιοχές
- στα δυτικά τμήματα του λεκανοπεδίου
- σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές
Στο κέντρο της Αθήνας τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι πιο ήπια και σύντομα, χωρίς όμως να αποκλείονται ισχυρές μπόρες.
Τι λένε οι μετεωρολόγοι
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι η αστάθεια κορυφώνεται σήμερα και αύριο, με τα πιο έντονα φαινόμενα να καταγράφονται αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Όπως σημειώνει, από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση, με πιο σταθερό καιρό και μόνο τοπικές μεσημβρινές μπόρες στα ορεινά.
Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα
Σήμερα αναμένονται:
- ισχυρές καταιγίδες σε δυτική και κεντρική Μακεδονία
- βροχές και όμβροι στη Θεσσαλία
- αστάθεια στα περισσότερα ηπειρωτικά
- ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6-7 μποφόρ στα νότια πελάγη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική μεταβολή, φτάνοντας έως τους 24-25 βαθμούς Κελσίου.
Η εικόνα των επόμενων δύο ημερών δείχνει πως η άνοιξη εξακολουθεί να... κάνει παιχνίδια, με εναλλαγές ηλιοφάνειας και καταιγίδων μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Μαρία Δούση