Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
Ολοήμερα: Αντιδράσεις για την αντιπαιδαγωγική συγχώνευση Τμημάτων του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και την παράτυπη χωρίς χορήγηση έγγραφης εντολής και υπό το καθεστώς προφορικών απειλών μετακίνηση της αναπληρώτριας Νηπιαγωγού

Τη συγχώνευση των τμημάτων του ολοήμερου του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου από δύο σε ένα λόγω μη συμμετοχής των νηπίων και προνηπίων στα ολοήμερα τμήματα (το σύνολο των μαθητών των δύο τμημάτων του ολοήμερου έπεσε κάτω από τον αριθμό των 28 μαθητών που αρχικά φοιτούσαν) και την παράτυπη χωρίς χορήγηση έγγραφης εντολής και υπό το καθεστώς προφορικών απειλών μετακίνηση της αναπληρώτριας Νηπιαγωγού, η οποία κάλυπτε το ένα από τα δύο τμήματα του ολοήμερου, σε άλλο Νηπιαγωγείο του Αμαρουσίου, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ.

Οπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, τα παραπάνω αποτελούν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τα οποία φαλκιδεύονται και καταστρατηγούνται καθημερινά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/μαθητριών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών

Όλη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: « Συγχώνευση των τμημάτων του ολοήμερου του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και παράτυπη μετακίνηση της Νηπιαγωγού που κάλυπτε το ένα από τα δύο τμήματα».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ: α) τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τη συγχώνευση των τμημάτων του ολοήμερου του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου από δύο σε ένα επικαλούμενη (η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας) τη μείωση του συνόλου των μαθητών, λόγω μη συμμετοχής των νηπίων και προνηπίων στα ολοήμερα τμήματα (το σύνολο των μαθητών των δύο τμημάτων του ολοήμερου έπεσε κάτω από τον αριθμό των 28 μαθητών που αρχικά φοιτούσαν) και β) την παράτυπη χωρίς χορήγηση έγγραφης εντολής και υπό το καθεστώς προφορικών απειλών μετακίνηση της αναπληρώτριας Νηπιαγωγού, η οποία κάλυπτε το ένα από τα δύο τμήματα του ολοήμερου, σε άλλο Νηπιαγωγείο του Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, παρά την απόφαση – αίτηση του συλλόγου των διδασκόντων του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου (Αριθμός Πράξης 12/24 – 10 – 2022) που ζητούσε από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να εξετάσει ως μεμονωμένη περίπτωση, διότι συντρέχουν σοβαροί παιδαγωγικοί λόγοι, τη μη σύμπτυξη των δύο τμημάτων του ολοήμερου διότι 1) τα νήπια – προνήπια έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει την περίοδο προσαρμογής έχοντας πλέον εξοικειωθεί με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους και μια σύμπτυξη των τμημάτων θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας στην περαιτέρω προσαρμογή τους και στην μετέπειτα εξέλιξή τους, 2) λόγω ελλείψεως κτηριακών υποδομών η σύμπτυξη των τμημάτων σημαίνει την αναγκαστική μετακίνηση των μαθητών καθημερινά, από τη μια αίθουσα στην άλλη, διασχίζοντας τον αύλειο χώρο του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, 3) μέσα στο σύνολο των μαθητών/μαθητριών των δύο τμημάτων του ολοήμερου προγράμματος υπάρχουν μαθητές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες (εκπαιδευτικές, συναισθηματικές, συμπεριφοράς) εκ των οποίων, δύο έχουν προσκομίσει γνωμάτευση από το 1ο ΚΕΔΑΣΥ Β΄ Αθήνας για παράλληλη στήριξη, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεν παρέχεται στο ολοήμερο πρόγραμμα, παρά ταύτα η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας προχώρησε στη σύμπτυξη των εν λόγω τμημάτων.

Επίσης, προκειμένου να μετακινηθεί η συνάδελφος αναπληρώτρια Νηπιαγωγός που κάλυπτε το ένα εκ των δύο τμημάτων του ολοήμερου του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου, με στόχο να καλύψει κενό σε άλλο νηπιαγωγείο, χρησιμοποιήθηκε, κατά την πάγια τακτική της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας, κάθε είδους παρατυπία και προφορική απειλή σε βάρος της συναδέλφου, η οποία είχε καταλάβει το λειτουργικό κενό με βάση τα μόρια της προερχόμενη από την πρώτη περίοδο πρόσληψης αναπληρωτών του σχολικού έτους 2022 – 2023.

Μάλιστα στην απαίτηση της συναδέλφου αναπληρώτριας Νηπιαγωγού να της δοθεί εγγράφως η εντολή μετακίνησης, όπως κατά νόμο οφείλει να κάνει η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις και απειλές σε βάρος της μέχρι και του σημείου να εκφοβίζεται η συνάδελφος με την περικοπή μισθού αν δεν αλλάξει άμεσα νηπιαγωγείο με βάση τις προφορικές εντολές της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με τα οποία φαλκιδεύονται και καταστρατηγούνται καθημερινά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/μαθητριών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ α) ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ 9ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ, β) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, Γ) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΕΣ/ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Καλούμε την Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου και το Σύλλογο Γονέων του 9ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου να πάρουν θέση επί του θέματος συντασσόμενοι με τις διεκδικήσεις του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΠΑΧΗ
Τι λέει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό»: Εμείς μαθητές δεν διώχνουμε από το σχολείο
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στο Καπετανάκειο
Τι λέει η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το θέμα με το «κρυφό σχολειό»: Εμείς μαθητές δεν διώχνουμε από το σχολείο
καρκινοσ.jpg
Γιατί στη χώρα μας οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο αναμένεται να αυξηθούν ως το 2030; Τι συμβαίνει;
Καρκίνος: Δεν διδάσκεται ογκολογία στο 70% των ιατρικών σχολών στην Ελλάδα - Παράλληλα παίζουν ρόλο τόσο η ανυπαρξία οργανωμένων προγραμμάτων...
Γιατί στη χώρα μας οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο αναμένεται να αυξηθούν ως το 2030; Τι συμβαίνει;
Έλεγχοι της Τροχαίας
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας...
Τροχαία ατυχήματα στην Αττική: 22 νεκροί και 578 τραυματίες μόνο τον Ιανουάριο