λουκουμάδες
Αφράτοι, με τραγανή κρούστα και έτοιμοι σε λίγα λεπτά – οι λουκουμάδες της… τελευταίας στιγμής που δεν υστερούν σε τίποτα!

Αν νομίζετε ότι οι παραδοσιακοί λουκουμάδες χρειάζονται κόπο και χρόνο, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Μια απλή και γρήγορη συνταγή για λουκουμάδες κάνει τον γύρο των social media και υπόσχεται απόλαυση με ελάχιστα υλικά και καθόλου… μαγείες.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 βασικά υλικά και… όρεξη για γλυκό! Η συνταγή είναι ιδανική για αρχάριους στην κουζίνα ή για όσους θέλουν ένα γλυκό σνακ στο άψε-σβήσε.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ)

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • Μια πρέζα αλάτι

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Μέλι

  • Κανέλα

  • Ψιλοκομμένα καρύδια ή σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε έναν λείο, σχετικά ρευστό χυλό.

  3. Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

  4. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και με ένα κουταλάκι (που το βουτάμε σε νερό), ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη στο καυτό λάδι.

  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί, γυρνώντας τους για να ψηθούν ομοιόμορφα.

  6. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς, περιχυμένους με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Η πρόβλεψη; Θα εξαφανιστούν πιο γρήγορα απ’ όσο τους φτιάξατε!
Μια συνταγή τόσο απλή που θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας γλυκιά συνήθεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ψωμί - Ακρίβεια
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
Το προζύμι είναι κάτι περισσότερο από ένα υλικό, είναι μια ζωντανή παράδοση που συνδέει τις αρχαίες κουζίνες με τη σύγχρονη αρτοποιία.
Η ψυχή του αυθεντικού ψωμιού και η τέχνη πίσω από τη φυσική ζύμωση
καφές
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας
Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα παγκοσμίως και η σωστή του γεύση εξαρτάται όχι μόνο από την ποιότητα, αλλά και από τον τρόπο που τον...
Τα πιο συχνά λάθη που καταστρέφουν τη γεύση του καφέ σας