Αν ψάχνετε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου, που δεν απαιτεί ψήσιμο και γίνεται με υλικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι, ο παραδοσιακός κορμός με μπισκότα και κακάο είναι η απάντηση. Γνωστός και ως “μωσαϊκό”, αυτό το διαχρονικό γλυκό επανέρχεται δυναμικά με μια γρήγορη συνταγή 5 υλικών που θα φτιάξετε σε μόλις 10 λεπτά.
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ (250 γρ.)
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
150 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
1 βανίλια ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά για έξτρα άρωμα)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια (όχι πολύ ψιλά) και τα ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να σκεπαστούν όλα καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα ή μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα ρολού. Τυλίγουμε σφιχτά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε παγωμένο!
Η γεύση του; Απαράμιλλη, κλασική και γεμάτη νοσταλγία.
Ο κορμός ψυγείου είναι η τέλεια λύση για επιδόρπιο, κέρασμα ή γλυκό στο άψε-σβήσε — και σίγουρα θα ζητήσουν όλοι τη συνταγή!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ