αυτοκίνητο
Το σωστό βήμα πριν ανοίξετε το A/C

Ένας μηχανικός αυτοκινήτων της RACC (Λέσχη Αυτοκινητιστών Ισπανίας) αποκαλύπτει πρακτικές συμβουλές για να περιορίσουν οι οδηγοί την κατανάλωση καυσίμου τους, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Στην κορυφή της λίστας του βρίσκεται η ορθολογική χρήση του κλιματισμού.

Κατά τους καύσωνες, η θερμοκρασία στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 20°C πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, εάν το όχημα παραμείνει στον ήλιο για μόλις μισή ώρα. Σε τέτοιες συνθήκες, η άμεση ενεργοποίηση του κλιματισμού μοιάζει αναπόφευκτη.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδικό της RACC, η χρήση του κλιματισμού μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου ακόμη περισσότερο από μια οδήγηση με απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα.

Η σύσταση του ειδικού είναι ξεκάθαρη:

  1. Ανοίξτε τα παράθυρα και οδηγήστε για λίγα μέτρα ώστε να φύγει ο θερμός αέρας.

  2. Κατόπιν ενεργοποιήστε τον κλιματισμό, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 21,5 ή 22°C.

  3. Αποφύγετε να τον ανοίγετε αμέσως μόλις μπείτε στο όχημα, καθώς απλώς θα ανακυκλώσει τον ζεστό αέρα, καθυστερώντας την ψύξη και αυξάνοντας την κατανάλωση.

Επιπλέον συμβουλές για οικονομία καυσίμου

  • Διατηρήστε σταθερή ταχύτητα και αποφύγετε τις απότομες επιταχύνσεις.

  • Χρησιμοποιήστε την αδράνεια του οχήματος για να μειώσετε την κατανάλωση.

  • Προβλέψτε πότε θα χρειαστεί φρενάρισμα, ώστε να αποφεύγετε σπατάλη ενέργειας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ήπια και προβλεπτική οδήγηση μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 15% κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκουμάδες
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Αφράτοι, με τραγανή κρούστα και έτοιμοι σε λίγα λεπτά – οι λουκουμάδες της… τελευταίας στιγμής που δεν υστερούν σε τίποτα!
Λουκουμάδες στο λεπτό: Η πιο εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει
tzoker
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν
Μετά από αλλεπάλληλα τζακ ποτ και το μεγαλύτερο ποσό αυτό των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ, το Τζόκερ έχει νικητή ή μάλλον νικητές.
Τζόκερ: Δυο τυχεροί κέρδισαν πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ – Τα νούμερα που κερδίζουν