ΣΤΑΘΜΟΙ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ
«Αν δεν ανοίξει το σχολείο θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ακόμα και με κλείσιμο της κοινότητας. Ένα χωριό με 1.200 άτομα να μην έχει σχολείο είναι τραγικό»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου στο Άνω Καστρίτσι Αχαϊας, μετά την αναστολή της λειτουργίας του, δυο μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Όπως λένε στο Αχαϊκό thebest.gr, το νηπιαγωγείο ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του καθώς είχαν εγγραφεί πέντε παιδάκια ωστόσο όλα άλλαξαν όταν τα δυο από αυτά δεν παρουσιάστηκαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και έμειναν τα τρία με αποτέλεσμα να γίνει η αναστολή του τμήματος.

Τα τρία παιδάκια αναγκάζονται καθημερινά να πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου και όπως τονίζει η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, μητέρα ενός εκ των παιδιών, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση η μεταφορά τους στο Κάτω Καστρίτσι καθώς καλούνται να διανύσουν 13 χιλιόμετρα ανηφορικά γεμάτα στροφές  που το χειμώνα είναι γεμάτα πάγο. «Γίνονται πολλά ατυχήματα και τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται» λέει. «Το παιδί μου θα αρρωστήσει, κάνει καθημερινά εμετούς».

Ένα ακόμα πρόβλημα που ταλαιπωρεί του γονείς είναι το οικονομικό αφού όπως αναφέρουν, χρειάζονται 20 ευρώ ανά δεύτερη ημέρα για να πάνε τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο μιας και δεν υπάρχει στον προγραμματισμό μισθωμένο ταξί να τα μεταφέρει.  Όπως λέει η κ. Αλεξανδροπούλου λόγω του κόστους «προσωπικά δεν το πάω το παιδί στο νηπιαγωγείο, το έχω πάει μόνο μια εβδομάδα».

Σε ό, τι αφορά τις κινήσεις που έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι γονείς η κ. Αλεξανδροπούλου, είπε: «Έχουμε πάει τρεις φορές στην Πρωτοβάθμια, μια στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και στην Περιφέρεια και όλοι μας λένε το ίδιο, να βρούμε ένα ακόμα παιδί καθώς υπάρχουν νηπιαγωγεία στην περιοχή που λειτουργούν με τέσσερα παιδάκια.  Αυτή είναι η λύση τους».

Για το θέμα που έχει προκύψει, μίλησε στο thebest.gr και ο πρόεδρος της κοινότητας Άνω Καστριτσίου Χαράλαμπος Χρυσικόπουλος: «Η κοινότητα αλλά και όλο το χωριό είναι στο πλευρό αυτών των γονιών. Απαιτούμε να ανοίξει εδώ και τώρα το νηπιαγωγείο. Έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους φορείς που θα μπορούσαν να δώσουν μια άμεση λύση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει. Αν χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης, σε συνέλευση που κάναμε το προηγούμενο Σάββατο αποφασίσαμε σύσσωμο το χωριό ότι αν δεν ανοίξει το σχολείο θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ακόμα και με κλείσιμο της κοινότητας. Ένα χωριό με 1.200 άτομα να μην έχει σχολείο είναι τραγικό.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα