συλλαλητήριο φοιτητών
Τα προβλήματα στην εκπαίδευση φαίνονται περισσότερα από ποτέ και οι κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων κρίνονται απαραίτητες

Τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση φαίνεται να δέχεται επίθεση από πολλά μέτωπα, με ηθικό αυτουργό το Υπουργείο, το οποίο και όφειλε να προστατεύσει το πνευματικό του "τέκνο" και να παρέχει το καλύτερο δυνατό.

Εντούτοις, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης πλήττονται με διαφορετικό τρόπο και για άγνωστους λόγους.

Προβλήματα στη σχολική εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικοί καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθώς νέοι θεσμοί και νομοθεσίες κάνουν την εμφάνισή τους, παρά την μη αναγκαιότητα για ύπαρξή τους, αλλά και με έλλειψη ενημέρωσης των διδασκόντων για την σωστή υποστήριξη των όσων είναι να μπουν σε λειτουργία.

Μέντορες, σύμβουλοι και ολοήμερα ταλανίζουν τα σχολεία όλης της χώρας, ενώ για το Υπουργείο η δικαστική οδός είναι η μόνη λύση στις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, που φωνάζουν για όσα προβλήματα υπήρχαν και για όσα προστέθηκαν στις ήδη περίπλοκες υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, τα ακάλυπτα κενά στα σχολεία, ο πληθωρισμός που οδηγεί νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε παραίτηση, οι χαμηλές χρηματοδοτήσεις των σχολικών μονάδων και άλλα, αποτελούν καθημερινά φαινόμενα που δεν φαίνεται να λύνονται, αλλά να κρύβονται κάτω από το χαλί, μέχρι να βρεθεί κάποια απάντηση, όχι απαραίτητα βοηθητική.

Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Από την άλλη πλευρά τα Πανεπιστήμια κλήθηκαν φέτος να έρθουν αντιμέτωπα με νέα προβλήματα, όπως η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ανέκαθεν, όμως, υπήρχαν άλυτα ζητήματα στις φοιτητικές εστίες, όπου η ποιότητά τους μόνο αξιόλογη δεν είναι τα τελευταία χρόνια, καθώς παράλληλα το κόστος ζωής ανεβαίνει και τα ενοίκια εκτινάσσονται, με αποτέλεσμα τη δυσκολία των οικογενειών να αντεπεξέλθουν.

Πρόβλημα αποτελεί και η Παιδαγωγική Επάρκεια των πτυχίων, που πλέον έχοντας περάσει από σαράντα κύματα, πάλι κινδυνεύει να γίνει παροχή λίγων τμημάτων, προκαλώντας απορίες για τις σχετικές με αυτήν αποφάσεις, αλλά και τελικά τους τρόπους απόκτησής της, παρότι θα έπρεπε να δίνεται αυτόματα, όπως και γινόταν σε πολλές σχολές.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν σε μεγάλο φοιτητικό και μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 12.00 και απαιτούν

  • δωρεάν σπουδές και πτυχία με αξία,
  • την απομάκρυνση της πανεπιστημιακής αστυνομίας,
  • 300€ μηνιαίο στεγαστικό επίδομα και
  • παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα