Ειδική αγωγή: Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι
H ΔΔΕ Ανατολικής και ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και πολλές άλλες, δεν έχουν προχωρήσει στη διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής

Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής ζητά η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, εφόσον η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Όπως καταγγέλλει, η ΔΔΕ Ανατολικής και ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και πολλές άλλες, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’ Ανατολικής Αττικής κα).

«Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης οφείλει να εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Η ΔΔΕ Ανατολικής και ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως και πολλές άλλες, δεν έχουν προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’ Ανατολικής Αττικής κα).

Το αποτέλεσμα είναι να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους συναδέλφους πιο ευάλωτους σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

  • Τα ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση των όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.
  • Την ΟΛΜΕ, να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παναγιώτης Κανελλόπουλος
Πένθος στον Πύργο και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο
Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη και διάδοση του Ευρωπαϊκού Δικαίου – Τιμήθηκε με τον τίτλο Jean Monnet...
Πένθος στον Πύργο και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο
φιλολ
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων Από 6 έως 8 Νοέμβρη το 51ο ετήσιο Συνέδριο, με θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία»
«Λογοτεχνία και Ιστορία» στο επίκεντρο του φετινού επιστημονικού διαλόγου
Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων Από 6 έως 8 Νοέμβρη το 51ο ετήσιο Συνέδριο, με θέμα «Λογοτεχνία και Ιστορία»
Εγκαίνια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Παράρτημα Κύπρου
Ιστορική στιγμή για την εκπαίδευση: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο
Εγκαινιάστηκε με λαμπρότητα το Παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο – Οι οκτώ νέες σχολές και οι ημερομηνίες εγγραφών (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ιστορική στιγμή για την εκπαίδευση: Εγκαινιάστηκε το παράρτημα του ΕΚΠΑ στην Κύπρο