Thumbnail
Προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο μηνών ξεκίνησε η κυβέρνηση το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» αποκλείοντας 1.600 μαθητές Δημοτικού από το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπενθυμίζοντας πως τα σχολικά γεύματα τα θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016.

Συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφει η κα Μιχαηλίδου και η κα Μακρή και παρά τα αιτήματα ένταξης στο πρόγραμμα που έχουν υποβάλλει τόσο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και οι Ενώσεις Γονέων, τα 2ο , 6ο, 7ο και 16ο ΔΣ του Κορυδαλλού, το 23ο ΔΣ του Κερατσινίου και τα 13ο, 18ο, 19ο και 26ο ΔΣ της Νίκαιας, εντελώς ανεξήγητα δε θα λαμβάνουν ημερήσιο σχολικό γεύμα ούτε το έτος 2022-23.

Σε μία εποχή που η ακρίβεια τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που το καλάθι της νοικοκυράς γίνεται ολοένα  και πιο μικρό, που η ίδια η κυβέρνηση προειδοποιεί για έναν χειμώνα που θα θυμίζει την εποχή της κατοχής, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή, λες κι αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο.

Την ίδια ώρα η Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι ο κίνδυνος φτώχειας για το γενικό πληθυσμό αυξήθηκε από 17,7% το 2020 σε 19,6% το 2021, ενώ η παιδική φτώχεια φτάνει στο 23,7%, σημειώνοντας κι αυτή άνοδο κατά 2,8%.

Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση αφενός με τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών, αφετέρου με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «ευρωπαϊκή εγγύηση για τα παιδιά», η οποία στοχεύει ώστε «κάθε παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχειας να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν φροντίδα, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και επαρκή διατροφή».

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολλών, γι΄αυτό κι είναι καιρός η πολιτική αλλαγή να φέρει μία προοδευτική κυβέρνηση που θα επιβάλει τη δικαιοσύνη παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις έξι εθνικές προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, δεσμεύεται για την παροχή σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων της χώρας.​

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητοποιησεισ
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης...
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
πιερρακακης
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Πιερρακάκης: «Οποιοσδήποτε λέει αυτή τη στιγμή ότι δεν έχουμε ιδιωτική, ιδιωτική, όχι μη κερδοσκοπική, ιδιωτική πρακτικά τριτοβάθμια, ό,τι και να...
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!
Προφανώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, να τα συζητάει, να συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους, να τα βοηθάει, να τα εμψυχώνει....
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!