Thumbnail
Προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο μηνών ξεκίνησε η κυβέρνηση το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» αποκλείοντας 1.600 μαθητές Δημοτικού από το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπενθυμίζοντας πως τα σχολικά γεύματα τα θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016.

Συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφει η κα Μιχαηλίδου και η κα Μακρή και παρά τα αιτήματα ένταξης στο πρόγραμμα που έχουν υποβάλλει τόσο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και οι Ενώσεις Γονέων, τα 2ο , 6ο, 7ο και 16ο ΔΣ του Κορυδαλλού, το 23ο ΔΣ του Κερατσινίου και τα 13ο, 18ο, 19ο και 26ο ΔΣ της Νίκαιας, εντελώς ανεξήγητα δε θα λαμβάνουν ημερήσιο σχολικό γεύμα ούτε το έτος 2022-23.

Σε μία εποχή που η ακρίβεια τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που το καλάθι της νοικοκυράς γίνεται ολοένα  και πιο μικρό, που η ίδια η κυβέρνηση προειδοποιεί για έναν χειμώνα που θα θυμίζει την εποχή της κατοχής, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή, λες κι αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο.

Την ίδια ώρα η Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι ο κίνδυνος φτώχειας για το γενικό πληθυσμό αυξήθηκε από 17,7% το 2020 σε 19,6% το 2021, ενώ η παιδική φτώχεια φτάνει στο 23,7%, σημειώνοντας κι αυτή άνοδο κατά 2,8%.

Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση αφενός με τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών, αφετέρου με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «ευρωπαϊκή εγγύηση για τα παιδιά», η οποία στοχεύει ώστε «κάθε παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχειας να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν φροντίδα, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και επαρκή διατροφή».

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολλών, γι΄αυτό κι είναι καιρός η πολιτική αλλαγή να φέρει μία προοδευτική κυβέρνηση που θα επιβάλει τη δικαιοσύνη παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις έξι εθνικές προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, δεσμεύεται για την παροχή σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων της χώρας.​

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
Ο Ιωάννης Παρίσης «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 19.340 μόρια – Η ιστορία ενός μαθητή που νίκησε όλα τα εμπόδια
Η ιστορία ενός υποψηφίου των Πανελλαδικών με 19.340 μόρια, από εκείνες που γράφονται αργά, με ιδρώτα, σιωπές και απόφαση!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Αναμόρφωση του συστήματος στρατολόγησης στη Γερμανία - Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση των στρατιωτών της Bundeswehr από 183.000 σε 255.000 - 270.000...
Γερμανία: Νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία – Ισχυρές αντιδράσεις μαθητών για την «πολεμική ετοιμότητα»
Παιδί με τάμπλετ στο κρεβάτι
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών
Πώς η τεχνολογία αναδιαμορφώνει την ανάπτυξη των παιδιών – Tα καλά, τα κακά και τα άγνωστα
Όταν το βλέμμα πέφτει στην οθόνη: Πώς η ψηφιακή καθημερινότητα αλλάζει τη σχέση γονιών και παιδιών