Thumbnail
Προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση δύο μηνών ξεκίνησε η κυβέρνηση το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» αποκλείοντας 1.600 μαθητές Δημοτικού από το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπενθυμίζοντας πως τα σχολικά γεύματα τα θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2016.

Συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφει η κα Μιχαηλίδου και η κα Μακρή και παρά τα αιτήματα ένταξης στο πρόγραμμα που έχουν υποβάλλει τόσο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και τα εκπαιδευτικά συνδικάτα και οι Ενώσεις Γονέων, τα 2ο , 6ο, 7ο και 16ο ΔΣ του Κορυδαλλού, το 23ο ΔΣ του Κερατσινίου και τα 13ο, 18ο, 19ο και 26ο ΔΣ της Νίκαιας, εντελώς ανεξήγητα δε θα λαμβάνουν ημερήσιο σχολικό γεύμα ούτε το έτος 2022-23.

Σε μία εποχή που η ακρίβεια τσακίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που το καλάθι της νοικοκυράς γίνεται ολοένα  και πιο μικρό, που η ίδια η κυβέρνηση προειδοποιεί για έναν χειμώνα που θα θυμίζει την εποχή της κατοχής, είναι τουλάχιστον προκλητικός ο διαχωρισμός των μαθητών από την ίδια περιοχή, λες κι αυτοί ζουν σε άλλο κόσμο.

Την ίδια ώρα η Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι ο κίνδυνος φτώχειας για το γενικό πληθυσμό αυξήθηκε από 17,7% το 2020 σε 19,6% το 2021, ενώ η παιδική φτώχεια φτάνει στο 23,7%, σημειώνοντας κι αυτή άνοδο κατά 2,8%.

Το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση αφενός με τις ανάγκες των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών, αφετέρου με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «ευρωπαϊκή εγγύηση για τα παιδιά», η οποία στοχεύει ώστε «κάθε παιδί που ζει σε συνθήκες φτώχειας να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, δωρεάν φροντίδα, αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και επαρκή διατροφή».

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολλών, γι΄αυτό κι είναι καιρός η πολιτική αλλαγή να φέρει μία προοδευτική κυβέρνηση που θα επιβάλει τη δικαιοσύνη παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις έξι εθνικές προτεραιότητες που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, δεσμεύεται για την παροχή σχολικών γευμάτων σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων της χώρας.​

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Λόρδος Βύρων, επανάσταση 1821, Άγγλος ποιητής, φιλέλληνας,
25η Μαρτίου: Η κορυφαία στιγμή της νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους
Μήνυμα του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ, Δρ. Γεωργίου Βλάχου για την 25η Μαρτίου – 2023
25η Μαρτίου: Η κορυφαία στιγμή της νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους