Thumbnail
«Οι παρενέργειες αυτής της τεταμένης ατμόσφαιρας, εν όψει και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, αποτελούσαν ανέκαθεν ισχυρή κινητήρια δύναμη για την επικράτηση του δίκαιου και του ορθού»

ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ

Κλείνουμε το δελτίο ειδήσεων με μια εντυπωσιακή είδηση από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή προσκείμενη στο υπουργείο παιδείας αναμένεται μεγάλη ανατροπή στους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04. Όπως μας ενημέρωσε η πηγή μας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό από τους ιθύνοντες το πρόβλημα της εξωπραγματικής κατανομής σε ειδικότητες ΠΕ04 εις βάρος των φυσικών κατά τους περσινούς διορισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μεγάλο πλήθος σχολείων ανά την επικράτεια χωρίς φυσικούς. Σε μια προσπάθεια να μπαλωθεί το πρόβλημα προσελήφθησαν αρκετές εκατοντάδες αναπληρωτών φυσικών, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν διορθώθηκε σημαντικά η κατάσταση, αφού υπάρχει ανάγκη για περισσότερους και μάλιστα μονίμους. Τραγική συνέπεια φυσικά ήταν το γεγονός ότι την απερχόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της Φυσικής, που θυμίζουμε ότι είναι πανελληνίως εξεταζόμενο, διδάχθηκε, λόγω β΄ ανάθεσης, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που απλά δεν ήξεραν να το διδάξουν! Το γεγονός αυτό απασχόλησε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες και, σύμφωνα με την πηγή μας, θα εξετασθεί λίαν συντόμως.

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο φέτος με τις τοποθετήσεις των νεοδιορισθέντων, διότι οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) βρέθηκαν με πληθώρα πλεονασματικών χημικών, βιολόγων και γεωλόγων, που κυριολεκτικά δεν είχαν τι να τους κάνουν, παρά το ότι οι περισσότεροι εξ αυτών «εξαναγκάστηκαν» να διδάξουν αρκετές ώρες Φυσικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περσινής «αστοχίας» ο διορισμός 30 χημικών στην περίοπτη Β’ Αθήνας, ενώ ήδη η διεύθυνση αυτή είχε πλεονάζοντες χημικούς στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ! Όπως επισημαίνει η πηγή μας, οι ΔΔΕ βρίσκονται αυτήν την περίοδο αντιμέτωπες με το πρόβλημα των τοποθετήσεων των πλεοναζόντων και δυστυχώς πολλές από αυτές επιλέγουν την οδό της παρατυπίας με απόδοση οργανικών κενών στους άλλους κλάδους ΠΕ04 με λιγότερες έως πολύ λιγότερες από 12 ώρες α’ ανάθεσης, αντίθετα από τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις. Πρόκειται δηλαδή περί «υφαρπαγής» οργανικών κενών φυσικών, επειδή απλούστατα δεν υπάρχουν φυσικοί, δεδομένου του ότι διορίστηκαν ελάχιστοι πέρσι. Η πηγή μας σημειώνει επίσης ότι κακώς δεν ελήφθησαν υπόψη πέρσι οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ περί οργανικών κενών, ενώ επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι ο αριθμός, αλλά και η γεωγραφική τοποθέτηση, διοριζομένων ανά ειδικότητα καλύπτεται κάθε φορά από ένα πέπλο μυστηρίου, του οποίου όλες τις πτυχές δεν γνωρίζει κανείς!

Φέτος όμως, συμπληρώνει η πηγή μας, αποφασίστηκε να λάμψει η διαφάνεια και να διορθωθούν οι περσινές αδικίες με τις δέουσες ρυθμίσεις, ώστε να μην την πληρώσουν πάλι οι μαθητές, γεγονός που συνοδεύεται από την αγανάκτηση των γονιών τους, όταν βλέπουν ότι είναι αναγκασμένοι να «ξηλώνονται» κανονικά στα φροντιστήρια, λόγω έλλειψης κατάλληλων καθηγητών για τα παιδιά τους. Οι παρενέργειες αυτής της τεταμένης ατμόσφαιρας, εν όψει και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, αποτελούσαν ανέκαθεν ισχυρή κινητήρια δύναμη για την επικράτηση του δίκαιου και του ορθού.

Ήταν το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Καληνύχτα σας.

Αναπληρωτές Φυσικής ΠΕ04.01

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 3
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων-Πανελλαδικών εξετάσεων 2023
Πανελλαδικές 2023: Σχολιασμός των θεμάτων Μαθηματικών ΕΠΑΛ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία