Thumbnail
«Οι παρενέργειες αυτής της τεταμένης ατμόσφαιρας, εν όψει και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, αποτελούσαν ανέκαθεν ισχυρή κινητήρια δύναμη για την επικράτηση του δίκαιου και του ορθού»

ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ

Κλείνουμε το δελτίο ειδήσεων με μια εντυπωσιακή είδηση από τον χώρο της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή προσκείμενη στο υπουργείο παιδείας αναμένεται μεγάλη ανατροπή στους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04. Όπως μας ενημέρωσε η πηγή μας, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, έγινε ξεκάθαρα αντιληπτό από τους ιθύνοντες το πρόβλημα της εξωπραγματικής κατανομής σε ειδικότητες ΠΕ04 εις βάρος των φυσικών κατά τους περσινούς διορισμούς, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει μεγάλο πλήθος σχολείων ανά την επικράτεια χωρίς φυσικούς. Σε μια προσπάθεια να μπαλωθεί το πρόβλημα προσελήφθησαν αρκετές εκατοντάδες αναπληρωτών φυσικών, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν διορθώθηκε σημαντικά η κατάσταση, αφού υπάρχει ανάγκη για περισσότερους και μάλιστα μονίμους. Τραγική συνέπεια φυσικά ήταν το γεγονός ότι την απερχόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της Φυσικής, που θυμίζουμε ότι είναι πανελληνίως εξεταζόμενο, διδάχθηκε, λόγω β΄ ανάθεσης, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που απλά δεν ήξεραν να το διδάξουν! Το γεγονός αυτό απασχόλησε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες και, σύμφωνα με την πηγή μας, θα εξετασθεί λίαν συντόμως.

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο φέτος με τις τοποθετήσεις των νεοδιορισθέντων, διότι οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) βρέθηκαν με πληθώρα πλεονασματικών χημικών, βιολόγων και γεωλόγων, που κυριολεκτικά δεν είχαν τι να τους κάνουν, παρά το ότι οι περισσότεροι εξ αυτών «εξαναγκάστηκαν» να διδάξουν αρκετές ώρες Φυσικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της περσινής «αστοχίας» ο διορισμός 30 χημικών στην περίοπτη Β’ Αθήνας, ενώ ήδη η διεύθυνση αυτή είχε πλεονάζοντες χημικούς στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ! Όπως επισημαίνει η πηγή μας, οι ΔΔΕ βρίσκονται αυτήν την περίοδο αντιμέτωπες με το πρόβλημα των τοποθετήσεων των πλεοναζόντων και δυστυχώς πολλές από αυτές επιλέγουν την οδό της παρατυπίας με απόδοση οργανικών κενών στους άλλους κλάδους ΠΕ04 με λιγότερες έως πολύ λιγότερες από 12 ώρες α’ ανάθεσης, αντίθετα από τα οριζόμενα από τις κείμενες διατάξεις. Πρόκειται δηλαδή περί «υφαρπαγής» οργανικών κενών φυσικών, επειδή απλούστατα δεν υπάρχουν φυσικοί, δεδομένου του ότι διορίστηκαν ελάχιστοι πέρσι. Η πηγή μας σημειώνει επίσης ότι κακώς δεν ελήφθησαν υπόψη πέρσι οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ περί οργανικών κενών, ενώ επιβεβαίωσε την υποψία μας ότι ο αριθμός, αλλά και η γεωγραφική τοποθέτηση, διοριζομένων ανά ειδικότητα καλύπτεται κάθε φορά από ένα πέπλο μυστηρίου, του οποίου όλες τις πτυχές δεν γνωρίζει κανείς!

Φέτος όμως, συμπληρώνει η πηγή μας, αποφασίστηκε να λάμψει η διαφάνεια και να διορθωθούν οι περσινές αδικίες με τις δέουσες ρυθμίσεις, ώστε να μην την πληρώσουν πάλι οι μαθητές, γεγονός που συνοδεύεται από την αγανάκτηση των γονιών τους, όταν βλέπουν ότι είναι αναγκασμένοι να «ξηλώνονται» κανονικά στα φροντιστήρια, λόγω έλλειψης κατάλληλων καθηγητών για τα παιδιά τους. Οι παρενέργειες αυτής της τεταμένης ατμόσφαιρας, εν όψει και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, αποτελούσαν ανέκαθεν ισχυρή κινητήρια δύναμη για την επικράτηση του δίκαιου και του ορθού.

Ήταν το βραδινό δελτίο ειδήσεων. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας. Καληνύχτα σας.

Αναπληρωτές Φυσικής ΠΕ04.01

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΧΑΣΤΟΥΚΙ
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;
Γνωρίζουν άραγε γονείς και όσοι βρίσκονται εκτός σχολείου τι γίνεται κάθε μέρα στις τάξεις;
Ποιός θυμάται την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια;