Συνάντηση Συρίγου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.) Γιώργος Μεταξάκης, συνεχίζοντας τις κινήσεις εξωστρέφειας της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας - Ε.ΓΕΩ επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου τον Υφυπουργό στο γραφείο του, όπου συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στα Τμήματα Γεωγραφίας -Πανεπιστημίου Αιγαίου και Χαροκοπείου Πανεπιστημίου- ειδικότερα, καθώς και για τις δυνατότητες των επιστημόνων Γεωγράφων.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΓΕΩ. κ. Μεταξάκης, παρουσίασε την ιστορία και τους στόχους της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας. Αναφέρθηκε, στο εξαιρετικό έργο, των δύο ελληνικών Τμημάτων Γεωγραφίας, που εύγλωττα αποτυπώνεται στο επίπεδο των αποφοίτων τους και μελών της Ένωσης. Ο κ. Μεταξάκης επισήμανε τη δυσχέρεια που παρατηρείται, στην πλήρωση θέσεων μελών Δ.Ε.Π., ιδίως στο αντικείμενο της «Διδακτικής στη Γεωγραφία», ενός αντικειμένου κομβικής σημασίας για την επαγγελματική αποκατάσταση των συναδέλφων. Σημείωσε ότι υφίσταται πλέον ικανός αριθμός διδακτόρων, που μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν το ολιγομελές σήμερα δυναμικό Γεωγράφων – Μελών Δ.Ε.Π. Προσέθεσε, δε, ότι η Ένωση Γεωγράφων έχει μελετήσει τις διατάξεις που εμπεριέχονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και θα αξιολογήσει την εφαρμογή τους.

Ο Υφυπουργός κ. Συρίγος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εξειδικευμένη ενημέρωση στα θέματα Γεωγραφίας. Σημείωσε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και να παρέχει λύσεις μέσα από το υπο ψήφιση νομοσχέδιο. Εξήρε το σημαντικό έργο των δύο Τμημάτων Γεωγραφίας, στη Μυτιλήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), και στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Η δυσχέρεια πλήρωσης θέσεων μελών Δ.Ε.Π. στο αντικείμενο της Διδακτικής είναι ένα κοινό ζήτημα σε αρκετές επιστήμες. Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική, την ύπαρξη επιστημονικού προσωπικού υψηλής κατάρτισης, στη Γεωγραφία, ενός αντικειμένου που εξάλλου γνωρίζει και με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ως Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν περαιτέρω οι δυνατότητες συμβολής της σύγχρονης Γεωγραφίας στη Γεωπολιτική, Εξωτερική Πολιτική και στις Διεθνείς Σχέσεις ευρύτερα, θέματα που άπτονται του επιστημονικού ενδιαφέροντος του κ. Καθηγητή.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, για την ζεστή φιλοξενία και δεσμευόμαστε σε εντατική συνεργασία για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και την περαιτέρω διάδοση της Γεωγραφίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Αλλαγές σε δρομολόγια και ωράρια στη Γραμμή 2 – Πλήρης λίστα με τελευταίες αναχωρήσεις και εναλλακτικές μετακινήσεις
Μετρό: Νωρίτερα κλείσιμο σε κεντρικούς σταθμούς λόγω εργασιών – Ποιοι επηρεάζονται
Μηχανογραφικό 2025. Πίνακας με χέρι
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
«Αυτό που συνέβη και έφερε την εκτίναξη του αριθμού των κοινών Τμημάτων ήταν η καθιέρωση της ΕΒΕ, που ερήμωσε τα περιφερειακά, κυρίως, ΑΕΙ»
Κοινά Τμήματα στο Μηχανογραφικό: Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα
προσφυγικα
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Διπλή απεργία πείνας από κατοίκους των Κατειλημμένων Προσφυγικών – Ζητούν ακύρωση της ανάπλασης και παραμονή των κατοίκων στις εστίες τους
Σε απεργία πείνας και δεύτερη κάτοικος στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας