ειδικη αγωγή
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.) Γιώργος Μεταξάκης, συνεχίζοντας τις κινήσεις εξωστρέφειας της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας - Ε.ΓΕΩ επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου τον Υφυπουργό στο γραφείο του, όπου συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στα Τμήματα Γεωγραφίας -Πανεπιστημίου Αιγαίου και Χαροκοπείου Πανεπιστημίου- ειδικότερα, καθώς και για τις δυνατότητες των επιστημόνων Γεωγράφων.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΓΕΩ. κ. Μεταξάκης, παρουσίασε την ιστορία και τους στόχους της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας. Αναφέρθηκε, στο εξαιρετικό έργο, των δύο ελληνικών Τμημάτων Γεωγραφίας, που εύγλωττα αποτυπώνεται στο επίπεδο των αποφοίτων τους και μελών της Ένωσης. Ο κ. Μεταξάκης επισήμανε τη δυσχέρεια που παρατηρείται, στην πλήρωση θέσεων μελών Δ.Ε.Π., ιδίως στο αντικείμενο της «Διδακτικής στη Γεωγραφία», ενός αντικειμένου κομβικής σημασίας για την επαγγελματική αποκατάσταση των συναδέλφων. Σημείωσε ότι υφίσταται πλέον ικανός αριθμός διδακτόρων, που μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν το ολιγομελές σήμερα δυναμικό Γεωγράφων – Μελών Δ.Ε.Π. Προσέθεσε, δε, ότι η Ένωση Γεωγράφων έχει μελετήσει τις διατάξεις που εμπεριέχονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και θα αξιολογήσει την εφαρμογή τους.

Ο Υφυπουργός κ. Συρίγος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εξειδικευμένη ενημέρωση στα θέματα Γεωγραφίας. Σημείωσε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και να παρέχει λύσεις μέσα από το υπο ψήφιση νομοσχέδιο. Εξήρε το σημαντικό έργο των δύο Τμημάτων Γεωγραφίας, στη Μυτιλήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), και στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Η δυσχέρεια πλήρωσης θέσεων μελών Δ.Ε.Π. στο αντικείμενο της Διδακτικής είναι ένα κοινό ζήτημα σε αρκετές επιστήμες. Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική, την ύπαρξη επιστημονικού προσωπικού υψηλής κατάρτισης, στη Γεωγραφία, ενός αντικειμένου που εξάλλου γνωρίζει και με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ως Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν περαιτέρω οι δυνατότητες συμβολής της σύγχρονης Γεωγραφίας στη Γεωπολιτική, Εξωτερική Πολιτική και στις Διεθνείς Σχέσεις ευρύτερα, θέματα που άπτονται του επιστημονικού ενδιαφέροντος του κ. Καθηγητή.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, για την ζεστή φιλοξενία και δεσμευόμαστε σε εντατική συνεργασία για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και την περαιτέρω διάδοση της Γεωγραφίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
Επαναφορά των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία και στους κλειστούς χώρους και εμβολιασμό ζητά ο Νίκος Καπραβέλος - Ανησυχία ενόψει του 7ου...
Καπραβέλος: Άνοιγμα σχολείων με υγειονομικά πρωτόκολλα και μάσκες
mitarakis
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)
«Ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος - Σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές - Ένα παιδί 5...
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)