Συνάντηση Συρίγου με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας
Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Άγγελο Συρίγο είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας (Ε.ΓΕΩ.) Γιώργος Μεταξάκης, συνεχίζοντας τις κινήσεις εξωστρέφειας της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας - Ε.ΓΕΩ επισκέφτηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου τον Υφυπουργό στο γραφείο του, όπου συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και στα Τμήματα Γεωγραφίας -Πανεπιστημίου Αιγαίου και Χαροκοπείου Πανεπιστημίου- ειδικότερα, καθώς και για τις δυνατότητες των επιστημόνων Γεωγράφων.

Ο Πρόεδρος της Ε.ΓΕΩ. κ. Μεταξάκης, παρουσίασε την ιστορία και τους στόχους της Ένωσης Γεωγράφων Ελλάδας. Αναφέρθηκε, στο εξαιρετικό έργο, των δύο ελληνικών Τμημάτων Γεωγραφίας, που εύγλωττα αποτυπώνεται στο επίπεδο των αποφοίτων τους και μελών της Ένωσης. Ο κ. Μεταξάκης επισήμανε τη δυσχέρεια που παρατηρείται, στην πλήρωση θέσεων μελών Δ.Ε.Π., ιδίως στο αντικείμενο της «Διδακτικής στη Γεωγραφία», ενός αντικειμένου κομβικής σημασίας για την επαγγελματική αποκατάσταση των συναδέλφων. Σημείωσε ότι υφίσταται πλέον ικανός αριθμός διδακτόρων, που μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν το ολιγομελές σήμερα δυναμικό Γεωγράφων – Μελών Δ.Ε.Π. Προσέθεσε, δε, ότι η Ένωση Γεωγράφων έχει μελετήσει τις διατάξεις που εμπεριέχονται στο προς ψήφιση νομοσχέδιο και θα αξιολογήσει την εφαρμογή τους.

Ο Υφυπουργός κ. Συρίγος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εξειδικευμένη ενημέρωση στα θέματα Γεωγραφίας. Σημείωσε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και να παρέχει λύσεις μέσα από το υπο ψήφιση νομοσχέδιο. Εξήρε το σημαντικό έργο των δύο Τμημάτων Γεωγραφίας, στη Μυτιλήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), και στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο). Η δυσχέρεια πλήρωσης θέσεων μελών Δ.Ε.Π. στο αντικείμενο της Διδακτικής είναι ένα κοινό ζήτημα σε αρκετές επιστήμες. Παράλληλα, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική, την ύπαρξη επιστημονικού προσωπικού υψηλής κατάρτισης, στη Γεωγραφία, ενός αντικειμένου που εξάλλου γνωρίζει και με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, ως Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν περαιτέρω οι δυνατότητες συμβολής της σύγχρονης Γεωγραφίας στη Γεωπολιτική, Εξωτερική Πολιτική και στις Διεθνείς Σχέσεις ευρύτερα, θέματα που άπτονται του επιστημονικού ενδιαφέροντος του κ. Καθηγητή.

Ως Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, για την ζεστή φιλοξενία και δεσμευόμαστε σε εντατική συνεργασία για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και την περαιτέρω διάδοση της Γεωγραφίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doulia
Σοκ στην ΕΕ: Το εργασιακό στρες σκοτώνει 10.000 ανθρώπους ετησίως
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUI-ETUC), που αποκαλύπουν ότι κάθε χρόνο πάνω από...
Σοκ στην ΕΕ: Το εργασιακό στρες σκοτώνει 10.000 ανθρώπους ετησίως
PETROS DAMIANOS
Απαγόρευση εισόδου στον Πέτρο Δαμιανό από το Σχολείο Φυλακών Αυλώνα: Σοκ και αντιδράσεις στον χώρο της εκπαίδευσης
Σχολείο Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Πέτρο Δαμιανό!
Απαγόρευση εισόδου στον Πέτρο Δαμιανό από το Σχολείο Φυλακών Αυλώνα: Σοκ και αντιδράσεις στον χώρο της εκπαίδευσης
epistimi
Πώς η γενετική διαμορφώνει τη ζωή και την κοινωνία μας;
Από τις πιθανότητες εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων έως την εκπαιδευτική και οικονομική μας εξέλιξη, οι πληροφορίες που κρύβονται στους γενετικούς μας...
Πώς η γενετική διαμορφώνει τη ζωή και την κοινωνία μας;