ειδικη αγωγή
Ενημερωτικό έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταφορά μαθητών που φοιτούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Έγραφο με το οποίο γνωστοποιεί τις διατάξεις για τη μεταφορά μαθητών που φοιτούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η σχετική εγκύκλιος έχει ως εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι, δημοσιεύτηκε ο Ν. 4937/02-06-2022 (Α΄106), «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις.».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ιδίου νόμου, τροποποιείται το άρθρο 186 του Ν. 3852/2021 (Α΄87), με την προσθήκη στην αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησης, από τις Περιφέρειες και των μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Ειδικότερα στις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του υπόψη άρθρου, αναφέρονται τα εξής:.

«1. Η περ. 21 της υποπαρ. Η΄ της παρ. II του άρθρου 186 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) τροποποιείται, με την προσθήκη της αρμοδιότητας μεταφοράς μαθητών των προτύπων και πειραματικών σχολείων, και η περ. 21 διαμορφώνεται ως εξής: «21. Η μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών σχολείων ειδικής αγωγής, των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, των προτύπων και πειραματικών σχολείων, καθώς και των απαιτούμενων ενεργειών σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης αυτής.».

2. Δαπάνες των Περιφερειών που έχουν διενεργηθεί για τη μεταφορά μαθητών προτύπων και πειραματικών σχολείων κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 και μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, θεωρούνται νόμιμες.»

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το παρόν έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπαλλήλους σας που ασχολούνται με ζητήματα τόσο σχεδιασμού όσο και υλοποίησης διαγωνιστικών διαδικασιών μεταφοράς μαθητών, για ενημέρωση και πιστή εφαρμογή.

Το εγγραφο εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Όλα τα ονόματα εδώ

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mitarakis
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)
«Ομάδα 38 μεταναστών, 35 Σύριοι και 3 Παλαιστίνιοι που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος - Σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές - Ένα παιδί 5...
Μηταράκης για πρόσφυγες στον Έβρο: Πέθανε παιδί - Η Τουρκία τους έσπρωξε στην Ελλάδα (Vid)
evros
Χυδαιότητες Μουμτζή για το νεκρό προσφυγόπουλο: «Χρόνια πολλά στη μικρή Μαρία του Έβρου που νεκραναστήθηκε»
Χυδαία ανάρτηση από τον Σάκη Μουμτζή το θάνατο της μικρής προσφυγοπούλας στον Έβρο από τσίμπιμα σκορπιού - «Χρόνια πολλά στη μικρή Μαρία του Έβρου...
Χυδαιότητες Μουμτζή για το νεκρό προσφυγόπουλο: «Χρόνια πολλά στη μικρή Μαρία του Έβρου που νεκραναστήθηκε»