Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή που αφορά τη λειτουργία και τη διοίκηση των πανεπιστημίων πρέπει να είναι πρωτίστως προϊόν συναίνεσης και να σέβεται την εκ του συντάγματος αυτοδιοίκητη λειτουργία τους και τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ώστε να τύχει της αποδοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας. Διαφορετικά, θα αποτύχει.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ)

 

Ανακοίνωση του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ σχετικά με συλλογή υπογραφών

Με πρωτοβουλία συναδέλφων ξεκίνησε συλλογή υπογραφών στο avaaz σε ένα κείμενο με τίτλο «Για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων μας» (*).

Το κείμενο επισημαίνει το έργο που παράγεται στα πανεπιστήμια παρά τις δυσμενείς συνθήκες και υποστηρίζει μια πάγια θέση της ΠΟΣΔΕΠ, ότι οι θεσμικές αλλαγές στα πανεπιστήμια διασφαλίζονται εάν επεξεργάζονται και προωθούνται με ευρεία συναίνεση. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια δήλωση που κάθε συνάδελφος μπορεί να κάνει και ως εκ τούτου την υποστηρίζουμε.  

 

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Νηματούδης

Καθηγητής

Ο Γραμματέας

Γιώργος Λιτσαρδάκης

Καθηγητής

 

(*)

https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/didaktiko_prosopiko_aei_gia_ten_omale_leitourgia_ton_panepistemion_mas/

Για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων μας

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει ότι έχουν πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας όπως φαίνεται από τις διεθνείς λίστες κατάταξης αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτων που σταδιοδρομούν και διακρίνονται στην Ευρώπη και την Αμερική. Σε αυτό προφανώς συνέβαλαν οι “κύριοι υπεύθυνοι”, δηλαδή οι καθηγητές και όλο το υπόλοιπο ανθρώπινο δυναμικό των πανεπιστημίων, που λειτουργούν διαχρονικά σε συνθήκες υποχρηματοδότησης και χαμηλών αμοιβών με αυτοθυσία. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή που αφορά τη λειτουργία και τη διοίκηση των πανεπιστημίων πρέπει να είναι πρωτίστως προϊόν συναίνεσης και να σέβεται την εκ του συντάγματος αυτοδιοίκητη λειτουργία τους και τον δημόσιο χαρακτήρα τους, ώστε να τύχει της αποδοχής της πανεπιστημιακής κοινότητας. Διαφορετικά, θα αποτύχει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

opsyd
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Τα επόμενα στάδια επεξεργασίας των 130.412 αιτήσεων στους πίνακες εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 1ΓΕ - 2ΓΕ/2026: Ξεκινά ο μεγάλος έλεγχος δικαιολογητικών
Καύσωνας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
Μετά τις διαμαρτυρίες για τις θερμοκρασίες, η αρμόδια υπηρεσία επιστρατεύει 15 ανεμιστήρες ενόψει των ειδικών μαθημάτων
Πανελλήνιες: Τι απαντά το ΥΠΑΙΘΑ για τις συνθήκες-«καμίνι» στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης