gkagka
«Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα», σημείωσε η κα. Γκάγκα

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων σε λίγες ημέρες αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα τονίζοντας πως αν υπάρχει μετάδοση του κορονοϊού τα σχολεία θα κλείσουν ξανά. 

Μιλώντας στο Open, είπε πως «ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα και αναλόγως με τις εξελίξεις, θα γίνονται παρεμβάσεις. Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα».

Επεσήμανε πως η μετάλλαξη Δέλτα, αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100% τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα».

«Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία»

Στο θέμα που αφορά τους εμβολιασμούς, η Μ. Γκάγκα είπε ότι «πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας. Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα», είπε και συνέχισε λέγοντας: «μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Κι έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας. Αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε».

Όσον αφορά στους στόχους που η ίδια βάζει μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε ότι αυτοί είναι δύο ειδών: οι κοντινοί και οι μακροπρόθεσμοι. «Το κοντινό είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε η υφυπουργός και συνέχισε «μακροπρόθεσμα είναι η σωστή λειτουργία του ΕΣΥ με καλές συνθήκες. Με ασφάλεια και χαρά στον τόπο εργασίας για όλους τους υγειονομικούς».

Δείτε το βίντεο:


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κρήτη
Σοκ έξω από σχολείο της Κρήτης: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε μαθητή νηπιαγωγείου
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του (φωτογραφίες)
Σοκ έξω από σχολείο της Κρήτης: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε μαθητή νηπιαγωγείου
τροχαίο στη Ρουμανία με οπαδούς του ΠΑΟΚ
«Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» - Αποκάλυψη τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ για το φονικό τροχαίο
Αποκάλυψη-σοκ για την τραγωδία στη Ρουμανία: «Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» – Η μαρτυρία τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ στον Έλληνα γιατρό
«Μπλόκαρε το τιμόνι στην προσπέραση» - Αποκάλυψη τραυματία οπαδού του ΠΑΟΚ για το φονικό τροχαίο
στέγη
Στεγαστικό: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση – Όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης
Επιστροφή ενοικίων για δημόσιους υπαλλήλους, αυστηρότερο πλαίσιο για Airbnb και κίνητρα για μετακόμιση σε περιοχές με πληθυσμιακή μείωση
Στεγαστικό: Ποιοι δικαιούνται επίδομα 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση – Όλα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης