Σχολεία - Παγώνη: Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο
Νέα σχολική χρονιά: Η Ματίνα Παγώνη καλεί τους παιδιάτρους να ενημερώνουν τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών

Για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη υποστηρίζει ότι πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά του δημοτικού.

«Για να είναι ασφαλή τα παιδιά μας μιλάμε για τον εμβολιασμό. Και τα παιδιά του δημοτικού να κάνουν το εμβόλιο. Να ενημερώνουν οι παιδίατροι τους γονείς», δήλωσε στο Mega. «Έχουμε μελέτες από το εξωτερικό για τον εμβολιασμό στα μικρά παιδιά. Είναι ασφαλή», συμπλήρωσε.

Μετάλλαξη: Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού φοβίζουν τους ειδικούς

Η Ματίνα Παγώνη είπε ότι η εμφάνιση ενός νέου μεταλλαγμένου στελέχους ήταν κάτι που είχαν προβλέψει οι ειδικοί και δυστυχώς επιβεβαιώνονται. «Θα συμβούν κι άλλα», πρόσθεσε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα… έχουμε φοβηθεί οι πάντες, οι γιατροί. Η μετάλλαξη Mu είναι πολύ δύσκολη, ακόμα δεν την ξέρουμε. Δεν ξέρουμε αν 100% την πιάνει το εμβόλιο. Είναι επικίνδυνη από ότι φαίνεται. Είναι 6 τα περιστατικά που έχουμε στη χώρα, ας ευχηθούμε ότι δεν θα έχουμε μεγάλη εξάπλωση. Δεν έχουμε τελειώσει με τη Δέλτα όμως», είπε και πρόσθεσε ότι σε κλειστό χώρο με πολύ κόσμο χρειάζεται η χρήση της.

Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν οι υγειονομικοί

«Πρέπει να προχωρήσουμε με τους εμβολιασμούς. Ήταν καλή κίνηση του Υπουργού να δώσει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να κάνουν έστω μία δόση και να γυρίσουν στη δουλειά τους», επισήμανε.

«Δεν έπρεπε να στοχοποιηθούν τόσο πολύ οι υγειονομικοί,  το 94,78% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί. Κακώς οι υπόλοιποι που δεν είχαν εμβολιαστεί, αλλά πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Να είμαστε προσεκτικοί γιατί αυτοί 18 μήνες ξελάσπωσαν την ιστορία του covid στην Ελλάδα», είπε.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είναι αρνητές, είναι άνθρωποι που ζουν μέσα στα νοσοκομεία και φοβούνται», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για καθολικότητα του εμβολιασμού κι όχι υποχρεωτικότητα».

Κλείνοντας μίλησε για τους αρνητές γιατρούς και τους κάλεσε να μην παροτρύνουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν, ενώ ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες για γιατρούς – αρνητές.

Για την περίπτωση της γυναίκας στον Ευαγγελισμό που αρνιόταν την διασωλήνωσή της, η Ματίνα Παγώνη εξήγησε πως «για να διασωληνώσεις έναν άνθρωπο υπάρχουν δεδομένα διασωλήνωσης. Ενημερώνεις το συγγενικό περιβάλλον γιατί μπορεί ο ασθενής κλινική να μην είναι σε θέση να αποφασίσει. Οι συγγενείς υπογράφουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν κανόνες διασωλήνωσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Τι σημαίνει η λέξη "σκράπας" και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται κυρίως στην καθομιλουμένη και έχει συγκεκριμένη σημασία όταν αναφέρεται σε κάποιο πρόσωπο.
Τι σημαίνει η λέξη "σκράπας" και πώς χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα
sxolikes-ekdromes-1024x428.jpg
Σχολικές εκδρομές: Την άλλη εβδομάδα έρχεται Υπουργική Απόφαση για τις σχολικές εκδρομές που θα ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά με νέο πλαίσιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές
Μαθητικές εκδρομές: Νέα υπουργική απόφαση με αυστηρότερο πλαίσιο, υπεύθυνη δήλωση γονέων και νομική κάλυψη εκπαιδευτικών
Σχολικές εκδρομές: Την άλλη εβδομάδα έρχεται Υπουργική Απόφαση για τις σχολικές εκδρομές που θα ισχύει από την επόμενη σχολική χρονιά με νέο πλαίσιο για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές
Κούραση
Μητρότητα σε αναμονή: Το ζήτημα των αδειών για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς
Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί μια υπενθύμιση των αγώνων που έχουν δώσει οι γυναίκες για ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην...
Μητρότητα σε αναμονή: Το ζήτημα των αδειών για τις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς