Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2021: Αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν στην α' φάση για το έτος 2021-2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΒΓΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Κορυφώνεται η αγωνία των εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr- σήμερα «τρέχει» το σύστημα και αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσληφθέντων.

Μετά την ανακοίνωση του αριθμού των αναπληρωτών και των ονομάτων από το υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσει η ανάρτηση στη Διαύγεια των αποφάσεων πρόσληψης αλλά και η δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων.

Όπως επισημαίνουν οι τέως αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας, ο πραγματικός αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2021-22 θα φανεί στο τέλος των συνολικών φάσεων πρόσληψης, ανεξαρτήτως του αριθμού προσλήψεων της α' φάσης, καθώς υπενθυμίζουν πως πάγια τακτική του υπουργείου είναι να μην δίνει όλες τις πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών στην α' φάση. Οπότε και τώρα αναμένεται στα Προγράμματα ΕΣΠΑ να κρατηθεί ένα ποσοστό για αργότερα. 

To alfavita.gr δημοσίευσε εδώ έναν ΟΔΗΓΟ για να γνωρίζετε την διαδικασία που προηγείται αλλά και που θα ακολουθήσει των προσλήψεων

Λάβετε Όλα τα ονόματα των Προσλήψεων σε μήνυμα VIBER στο κινητό σας

Μάθετε πρώτοι τα ονόματα των προσληφθέντων στο κινητό σας μέσω του Viber και της κοινότητας του alfavita.gr - Συνδεθείτε εδώ στην κοινότητα και λάβετε σε μήνυμα τις προσλήψεις

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών:

 • Στην παράλληλη στήριξη: Περίπου 60% (όπως συνηθίζεται στην Α' Φάση), το οποίο δεδομένων των κενών θα είναι ένα αρκετά μεγάλο νούμερο.
   
 • Θα προσεγγίσει το 90% το ποσοστό κάλυψης στο σύνολο των ειδικοτήτων (100% σε ΠΕ70, 95% σε ΠΕ60, 75% σε ΠΕ06/ΠΕ08/ΠΕ11/ΠΕ86).
   
 • Τα κενά των ΠΕ06 για το πρόγραμμα «Εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην προσχολική εκπαίδευση σχολικό έτος 2021-2022» θα καλυφθούν κατά 50%.
   
 • Οι ΠΕ11 με 200+ Ομοσπονδιακούς Προπονητές / Τεχνικούς Συμβούλους και ένα μεγάλο αριθμό εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα της Κολύμβησης, εμφανίζουν μεγάλο αριθμό ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ κενών σε σχέση με τα ΟΡΓΑΝΙΚΑ κενά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 13 Έξτρα μόρια (ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ) για προσλήψεις αναπληρωτών μέσα σε λίγες ημέρες


Ποια προγράμματα θα τρέξουν στην α' φάση

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών

Οι τέως αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας ενημερώνουν για τα ποια προγράμματα θα τρέξουν στην α' φάση:

 • Το Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών στα Ειδικά Σχολεία της χώρας.
   
 • Το Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών ΕΒΠ και Σχολικών Νοσηλευτών (ΠΕ25) στα Γενικά σχολεία της χώρας.
   
 • Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) στις ΕΔΥ των ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ. 

Δεν προβλέπεται να «τρέξουν» στην α΄ φάση προσλήψεων τα προγράμματα: Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ, Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα σχολεία–Τάξεις Υποδοχής” και οι προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης διάρκειας, για κάλυψη αναγκών για λόγους συναφείς με τον κορονοϊό COVID-19,

Δικαιολογητικά

Οδηγίες για όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τις προσλήψεις εμπεριέχονται σε έγγραφο που είχε στείλει πέρυσι στις στις ΠΔΕ-ΔΙΠΕ-ΔΙΔΕ η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας

Στο έγγραφο αυτό δίνεται έμφαση στις ΔΠΕ, ΔΔΕ, ΠΔΕ που αποτελούν θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς, στην εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ, να τηρούν απαρέγκλιτα τις διαδικασίες που προβλέπονται για την πρόσληψη και μισθοδοσία αναπληρωτών εκπαιδευτικώνΕΕΠ και ΕΒΠ από την κείμενη νομοθεσία και εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, πέραν τα παραστατικών που προβλέπονται στο Φάκελο της κάθε Πράξης σύμφωνα με τους Οδηγούς Υλοποίησης Προγραμμάτων.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι στις περιπτώσεις διαπίστωσης παρατυπιών προκύπτει ως αποτέλεσμα η επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης και η απώλεια κοινοτικών πόρων, ενώ στην περίπτωση μη νόμιμων διαδικασιών αναζητούνται οι δαπάνες ως αχρεωστήτως καταβληθείσες από τις ΔΙΠΕ-ΔΙΔΕ-ΠΔΕ.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον φάκελο του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο Φάκελος του Αναπληρωτή Εκπαιδευτικού/ΕΕΠ-ΕΒΠ θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει οπωσδήποτε:

pinakas1.jpg

pinakas2.jpg

pinakas3.jpg

Σεξουαλική Αγωγή σε όλα τα σχολεία - Ποιο σεμινάριο μοριοδοτεί 

Το επιμορφωτικό σεμινάριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο μάθημα τη σεξουαλικής αγωγής που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον β ξεκινάει στις 30 Αυγούστου και μαζί με την ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και την ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ σαρώνει τις προτιμήσεις δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών λόγω του ότι είναι από Πανεπιστήμιο με Παιδαγωγικό τμήμα και λόγω του ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μοριοδότηση στους πίνακες - Δείτε το εδώ

pinakas4.jpg

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο