Βάσεις εισαγωγής: «Ειδική μέριμνα» για τα περιφερειακά ΑΕΙ
Ειδική μέριμνα για να μην πληγούν τα πανεπιστήμια στις επαρχιακές πόλεις εξήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Ζήτημα βιωσιμότητας αναμένεται να εντοπίσουν δεκάδες τμήματα σε πανεπιστήμια της περιφέρειας, δηλώνουν σε έντονους τόνους πρυτάνεις και διοικήσεις των ΑΕΙ, καθώς η θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής θα επιφέρει δραματική μείωση του αριθμού των εισακτέων.

Τον κίνδυνο παραδέχθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, τονίζοντας πως στις περισσότερες περιπτώσεις, δυστυχώς, κριτήριο επιλογής ενός πανεπιστημιακού τμήματος δεν είναι το αντικείμενο σπουδών ή το ακαδημαϊκό επίπεδο του ιδρύματος, αλλά η εγγύτητα με τον τόπο κατοικίας του υποψήφιου.

Σημείωσε, δε, πως η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην περιφέρεια είναι υψηλή, ενδεχομένως υψηλότερη από αρκετά τμήματα σε ιδρύματα της Αθήνας.

Γι' αυτούς τους λόγους, αποκάλυψε πως «υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα», και θα υπάρξει ειδική μέριμνα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ιδρυμάτων της περιφέρειας.

«Απόλυτη ασφάλεια» θα προσφέρει στα ΑΕΙ η Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Με κάρτα ή άδεια η είσοδος στα ΑΕΙ

Σχετικά με την ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι το μέτρο στοχεύει στην «απόλυτη ασφάλεια των πανεπιστημίων και την αντιμετώπιση των ποινικών αδικημάτων».

Αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε την ανάγκη ελέγχου της εισόδου στα ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, στην προκειμένη περίπτωση οι αστυνομικοί του σώματος θα ενημέρωναν την αστυνομία από τη στιγμή που άγνωστοι έκαναν την εμφάνισή τους και το περιστατικό θα είχε αποφευχθεί.

Η είσοδος στα ΑΕΙ, εξήγησε, θα γίνεται με ειδική κάρτα για φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητές, ενώ όσοι δε σχετίζονται άμεσα με το εκάστοτε ίδρυμα θα μπορούν να εισέρχονται μόνο με άδεια του πανεπιστημίου.

«Η ανεξέλεγκτη ροή εξωπανεπιστημιακών στοιχείων θα σταματήσει», κατέληξε.

Τον Φεβρουάριο οι αποφάσεις για το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ

Σχετικά με το εαρινό εξάμηνο των πανεπιστημίων, ο υφυπουργός αρκέστηκε να δηλώσει πως είναι νωρίς ακόμη για ανακοινώσεις.

Άλλωστε, το εξάμηνο ξεκινάει στις 22 Φεβρουαρίου και πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία το υπουργείο Παιδείας θα έχει επαφή με τους ειδικούς και θα περιμένει τις σχετικές εισηγήσεις, στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων που θα έχουν διαμορφωθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyriakos-pierrakakis
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
Αλλά τι άλλο είναι αυτό εκτός από πριμοδότηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και μηχανισμός αύξησης των ανισοτήτων στην εκπαίδευση;
Πιερρακάκης: Εισαγωγή στα δημόσια Πανεπιστήμια μέσω του διεθνούς Baccalaureate χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις!
amfitheatro-aei-foitites
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια
ΕΚΠΑ: Να δοθεί παράταση ενός χρόνου στη διάταξη του νόμου - πλαίσιο που οδηγεί στην απόσπασή της από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών.
ΕΚΠΑ: Ζητά νέα παράταση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια