Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ενισχύει την καταστολή, σύμφωνα με τον ΣΦΕΑ
Ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και το σχέδιο για τη «διαχείριση των συναθροίσεων»

Για ενίσχυση του κατασταλτικού μηχανισμού κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) αναφορικά με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και το σχέδιο για τη «διαχείριση των συναθροίσεων».

Πιο αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ του ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ με την «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» και το  Κυβερνητικό σχέδιο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ των ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ».

Ενώ η πανδημία καλά κρατεί, η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει απτόητη τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, για να μπορέσει στην «Μετά Κορονοϊού Εποχή» να εφαρμόσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή της πολιτική.

Δεν αρκείται στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, θεσμικά και πρακτικά, προχωρεί πάρα πέρα με την ίδρυση της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» δήθεν για την φύλαξη των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και την πρόληψη έκνομων πράξεων στους χώρους των πανεπιστημίων. Στην ουσία ανασυσταίνει με άλλο όνομα το «Σπουδαστικό της Ασφάλειας» που έδρασε πριν από τη χούντα, αλλά και στα χρόνια της Δικτατορίας και καταργήθηκε μετά την πτώση της, με τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Θέλει με την καθημερινή φυσική παρουσία της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας» στους χώρους των πανεπιστημίων, να εκφοβήσει το φοιτητικό κίνημα και να εμποδίσει την ανάπτυξη των φοιτητικών αγώνων. 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, παίρνει μέτρα ελέγχου και παρεμπόδισης των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με το Κυβερνητικό Σχέδιο «Διαχείρισης των Συναθροίσεων» που παρουσίασε ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κος Χρυσοχοϊδης. 

Έχει αποδειχτεί πως τις συναθροίσεις τις κτυπά και τις διαλύει η αστυνομία μετά από κυβερνητική εντολή. Η χρήση Χημικών, βομβών κρότου λάμψης και οι ρίψεις νερού κατά των διαδηλωτών δεν γίνεται για την περιφρούρησή τους, δεν γίνεται γιατί παρεισφρέουν «μπαχαλάκηδες» όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός, αλλά για την διάλυση τους. Αυτό έγινε στη μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο έγινε στην εκδήλωση των σωματείων στα προπύλαια στις 17 Νοέμβρη, αυτό έγινε σε πλήθος άλλες εκδηλώσεις. 

Τα εργατικά σωματεία και οι άλλοι μαζικοί λαϊκοί φορείς έχουν αποδείξει πως ξέρουν και μπορούν να περιφρουρούν τις εκδηλώσεις τους και δεν χρειάζονται την «συνδρομή» της αστυνομίας. 

Τώρα όμως η κυβέρνηση θέλει να βάλει σε περιορισμό και τους δημοσιογράφους κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους την ώρα της διαδήλωσης.

Να είναι όμως η κυβέρνηση βέβαιη, πως όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν στήσει, όσα σχέδια και αν εξυφάνει δεν πρόκειται να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο μαζικό κίνημα, ούτε να βάλει φρένο στις λαϊκές διεκδικήσεις, στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική. 

Οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, δεν αντιμετωπίζονται  με κατασταλτικά μέτρα και σχεδιασμούς.

Για το ΔΣ του ΣΦΕΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Αρσάκεια: Όχι στη συγκάλυψη της κακοποίησης παιδιών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα λένε οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας...
Κακοποίηση παιδιών: Όχι στη συγκάλυψη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος
Περισσότεροι από 20 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ μετά τον τελευταίο σεισμό των 5,9 Ρίχτερ καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ελασσόνα
Δεκάδες μετασεισμοί στην Ελασσόνα - 4,1 Ρίχτερ ο τελευταίος