Αλήτικη επίθεση εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)
Πέρασαν δια της βίας ταμπέλα με μήνυμα... αλληλεγγύης - Πρακτικές τραμπουκισμού και διαπόμπευσης που προκαλούν φριχτές ιστορικές αναδρομές

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η επίθεση νεαρών ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕΔημήτρη Μπουραντώνη

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίμαχη φωτογραφία, που απεικονίζει τον Πρύτανη να φέρει δια της βίας ταμπέλα με πολιτικό μήνυμα υπέρ της... αλληλεγγύης στις καταλήψεις, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ

Τραγική ειρωνεία η λέξη «αλληλεγγύη»

Η εικόνα προκαλεί φριχτές ιστορικές αναδρομές και αναλογίες, καθώς μόνο μόνο φασιστικά καθεστώτα επέλεγαν συστηματικά τη διαπόμπευση πολιτικών και στρατιωτικών αντιπάλων, ενώ το κείμενο ανάληψης ευθύνης υπογράφει η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Και όλα αυτά με ...προμετωπίδα την «αλληλεγγύη», μια λέξη με θετική κοινωνική και ιδεολογική φόρτιση, για την ανάγκη αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας.

Εισαγγελική παρέμβαση και πρωτοβουλίες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε η επίθεση εις βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Δημήτρη Μπουραντώνη, από ομάδα προσώπων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Παράλληλα, λαμβάνονται πρωτοβουλίες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο με αφορμή την αποτρόπαια επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου , ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Το περιστατικό κατήγγειλε η Σύνοδος Πρυτάνεων, ενώ ο πολιτικός κόσμο ακολουθεί με ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού.

Ν. Κεραμέως: Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όσοι προχωρούν σε τραμπουκισμούς

«Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά», τονίζει η Νίκη Κεραμέως σε μήνυμά της για την καταδίκη του περιστατικού.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», συμπληρώνει

Μ.. Χρυσοχοΐδης: Ταμπέλες κρεμούσαν οι χιτλερικοί

Σε σχετικό του μήνυμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει:

«Η Ελλάδα ανατριχιάζει. Από τον προπηλακισμό ενός πρύτανη και την ανάρτηση φωτογραφίας, που τον δείχνει καταβεβλημένο με μια επιγραφή σαν θηλιά που βρωμίζει τη λέξη αλληλεγγύη. Ταμπέλες κρέμαγαν οι χιτλερικοί στους Εβραίους και στους αντάρτες».

«Όσοι τους ανέχονται, όσοι τους ανέχθηκαν καιρός να αναθεωρήσουν και να θυμώσουν. Οι δράστες θα επικηρυχθούν. Η απάντηση είναι μία και μοναδική. Όπως και με τη Χρυσή Αυγή ο φασισμός δεν θα περάσει», συμπληρώνει.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση ανήκει στο ύφος και το περιεχόμενο της Ακροδεξιάς

«Πρακτικές σαν και αυτή, που εξευτελίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δυσφημούν το φοιτητικό κίνημα και εντάσσονται -ως μορφή και περιεχόμενο- αποκλειστικά και μόνο στο οπλοστάσιο της ακροδεξιάς, δεν έχουν καμία δικαιολογία και μας βρίσκουν αποφασιστικά αντίθετους», τονίζει η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης.

Χ. Κεφαλίδου: Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού

«Οι αθλιότητες στο Γραφείο του Πρύτανη του ΟΠΑ προσβάλλουν τη Δημοκρατία, το Πανεπιστήμιο, όλους μας», τονίζει η Χαρά Κεφαλίδου σχετικά με την επίθεση κατά του πρύτανη του ΟΠΑ.

«Αυτό είναι το άλλο πρόσωπο του φασισμού», συμπληρώνει, τονίζοντας την ανάγκη τολμητών αποφάσεων.  

ΚΝΕ: Προβοκατόρικες ομάδες που δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές

«Τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, με τον προπηλακισμό του πρύτανη, το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τον προβοκατόρικο ρόλο ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές, τους συλλόγους και τους αγώνες τους και λειτουργούν ως οι καλύτεροι χορηγοί της έντασης της καταστολής, της συκοφαντίας και της επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον του λαού και της νεολαίας», σημειώνει η ΚΝΕ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού - Τι θα γίνει με τα SMS
«Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη - Ολα τα μέτρα που καταργούνται μέσα στον Μάιο
Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού
thessaly_uni
Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Τα διδακτορικά είναι «κατάθεση ζωής»
«Είμαστε υπερήφανοι που αυτοί οι τεμπέληδες ανήκουν και προσφέρουν στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, που το τοποθετούν με την προσπάθεια τους στα...
Διδάσκοντες Παν. Θεσσαλίας: Τα διδακτορικά είναι «κατάθεση ζωής»