Καταγγελία: Κανένα τεστ μετά από δύο κρούσματα στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας
Κρούσματα σε σχολεία: Κανένα τεστ σε σχολείο όπου συστεγάζονται 650 παιδιά και εκπαιδευτικοί - Καταγγελία που υπογράφουν από κοινού ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και η Διευθύντρια του σχολείου

Κανένα τεστ δε χορηγήθηκε από τον ΕΟΔΥ στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, ενώ εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε μαθητές στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και η Διευθύντρια του σχολείου τονίζουν ότι οι μαθητές ανήκουν σε δύο διαφορετικά τμήματα, και ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιηθεί μαζική ιχνηλάτηση και να χορηγηθούν τεστ.

Ωστόσο, δόθηκε η απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν «δεν προβλέπεται στα υγειονομικά πρωτόκολλα» ενισχύοντας την ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

«πώς είναι δυνατόν να διενεργούνται μαζικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε άλλου τύπου δομές ή  μετά από κοινωνικά γεγονότα (κηδείες, γάμοι) και να μην προβλέπεται το ίδιο σε ένα χώρο όπου συστεγάζονται και αλληλεπιδρούν καθημερινά για επτά (7) συνεχόμενες ώρες περίπου 650  παιδιά και εκπαιδευτικοί», τονίζεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία.

Αναλυτικά:

Στο 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας επιβεβαιώθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 2020 δύο (2)  κρούσματα Κορωναιού σε δύο διαφορετικά τμήματα του σχολείου. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων  προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες  ενέργειες  σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ενημέρωσε τις οικογένειες των μαθητών των δύο τμημάτων πως αναστέλλεται για δεκατέσσερις ημέρες η λειτουργία αυτών των τμημάτων, όπως ορίζει ο νόμος.

Στην προσπάθεια αυτή προσχώρησε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επικοινωνώντας με την Δήμαρχο Χαλκιδέων κυρία Βάκα, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων κυρία Μιντζιφίρη και την Πολιτική Προστασία. 

Στην επικοινωνία μας  με τους αρμόδιους φορείς ζητήσαμε τα ακόλουθα:

α) Απολύμανση σε όλους τους  χώρους του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται.

β) Διενέργεια τεστ ανίχνευσης Κορωναιού στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου και  σε όλους  τους μαθητές.

γ) Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας, καθώς στο Γυμνάσιο εργάζεται μία μόνο υπάλληλος  καθαριότητας, έλλειψη που έχει διαπιστωθεί και για την οποία έχουμε σχετικά αιτηθεί στον Δήμο Χαλκιδέων.

Η απάντηση των αρμόδιων φορέων ήταν πως τίποτα από τα παραπάνω δεν προβλέπεται  στα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή τα αυτονόητα αιτήματά μας  με σκοπό την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους  και κατ’ επέκταση της δημόσιας  υγείας .

Εύλογα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να διενεργούνται μαζικά τεστ ανίχνευσης Κορωναιού σε άλλου τύπου δομές ή  μετά από κοινωνικά γεγονότα (κηδείες, γάμοι) και να μην προβλέπεται το ίδιο σε ένα χώρο όπου συστεγάζονται και αλληλεπιδρούν καθημερινά για επτά (7) συνεχόμενες ώρες περίπου 650  παιδιά και εκπαιδευτικοί.

Επισημαίνουμε τη «διαφοροποιημένη»  ως προς το σχολείο στάση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας , κρίνουμε την αντιμετώπιση της ασφάλειας της σχολικής κοινότητας ως  ανεπαρκή και απαιτούμε άμεσα την ισότιμη μεταχείρισή μας όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας (διεξαγωγή τεστ όλης της σχολικής κοινότητας, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες δομές και κοινωνικά γεγονότα) για να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια.

Μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες της δ/ντριας, του συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ενημερώνουμε ότι σήμερα το απόγευμα 7/10/2020 θα γίνει απολύμανση στους χώρους που χρησιμοποίησαν τα 2 τμήματα και στα γραφεία του συλλόγου καθηγητών με εντολή της Δημάρχου κυρίας Βάκα και αναμένουμε τη διεξαγωγή τεστ σε όλους/ες τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Η Δ/ντρια ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια