Κάμερες
Καταγγελίες για την εφαρμογή του «υβριδιακού μοντέλου» (ταυτόχρονα δια ζώσης και εξ αποστάσεως) διδασκαλίας σε ξένα κέντρων γλωσσών - Επιπλέον, βιντεοσκοπούν μαθήματα για μελλοντική χρήση!

Η ιδέα για την χρήση της λεγόμενης «υβριδιακής» διδασκαλίας, με την απευθείας αναμετάδοση μαθημάτων από την φυσική αίθουσα διδασκαλίας σε ψηφιακές συσκευές εγκαταλείφθηκε τον Μάιο, λόγο των ισχυρών αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις επιφυλάξεις για τα παιδαγωγικά οφέλη αυτής της μεθόδου.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας δέχεται καταγγελίες για την απαίτηση ιδιοκτητών ξένων κέντρων γλωσσών για την εφαρμογή αυτού του μέτρου, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που το μάθημα βιντεοσκοπείται για... το αρχείο της επιχείρησης.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε δέκτες από σοβαρές καταγγελίες που μας μεταφέρουν πολλοί συνάδελφοι μας από Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΚΞΓ). Πολλοί εργοδότες ζητούν από τους καθηγητές τους να διδάξουν ταυτόχρονα δια ζώσης και εξ'αποστάσεως (υβριδικά μαθήματα). Ήδη πολλοί συνάδελφοι δέχονται πιέσεις να εργαστούν κατά αυτόν τον τρόπο και μάλιστα να δηλώνονται λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά θα δουλέψουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε πολλές περιπτώσεις ζητούν από τους επαιδευτικούς να καταγράφουν το μάθημα και το βίντεο να πηγαίνει στο αρχείο του ΚΞΓ για μελλοντική αξιοποίηση.

Είναι φανερό ότι σαν εκπαιδευτικοί έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα διπλό ζήτημα. Από την μία την διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων με τα υβριδικά μαθήματα και από την άλλη με την καταγραφή των μαθημάτων τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα υβριδικά μαθήματα όπως και η καταγραφή των μαθημάτων όχι μόνο παραβιάζουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αλλά είναι και παράνομα καθώς δεν υπάρχει καν νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει τέτοιου είδους μαθήματα.  Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους φροντιστηριάρχες διευκολύνοντας τους να κερδίσουν σε βάρος των εκπαιδευτικών τους.

Αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης όπου έχουμε α) υποβάθμιση των Δημοσίων ΙΕΚ και σπρώξιμο στην ανεργία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τον νέο τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ.

β) Απελευθέρωση των απολύσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και ευελιξία των εργασιακών σχέσεων τους σαν αποτέλεσμα του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ήδη πολλά ιδιωτικά σχολεία έχουν προβεί σε εκατοντάδες καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών τους.

Ο Σ.Ι.Ε.Λ στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών ενάντια στην διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων. Σαν σωματείο στην ιδιωτική εκπαίδευση καταγγέλουμε τις πρακτικές αυτές των εργοδοτών. Δεν δεχόμαστε να καταγράφουμε τα μαθήματα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να επικοινωνεί άμεσα με το σωματείο μας για να καταγγείλει οποιοδήποτε περιστατικό  αυθαιρεσίας ώστε να υπάρξει συλλογική απάντηση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
Μια πανεύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε σπιτικό παγωτό, με απλά υλικά, όπως είναι οι μπανάνες και οι φράουλες, το μέλι και την κρέμα γάλακτος
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
kataskinoseis.jpg
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου
Η συσχέτιση παρέμεινε ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν το φύλο του παιδιού, την εκπαίδευση των γονέων, την ηλικία τους κατά τη γέννηση και...
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου