ΜΕΛΙ
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο: Ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Αναζητάτε ένα πιάτο που να συνδυάζει γεύση, απλότητα και ευελιξία; Η συγκεκριμένη πρόταση ανταποκρίνεται απόλυτα: μπορεί να σταθεί επάξια ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι, να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο ή ακόμη και να σερβιριστεί ως ένα ελαφρύ γεύμα για κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντομάτα κονκασέ
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των μελιτζανών:

    • Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ.
    • Αλατίστε τις και αφήστε τις σε ένα σουρωτήρι για περίπου 30 λεπτά, ώστε να αποβάλουν τα υγρά τους.
    • Ξεπλύνετέ τις και στεγνώστε τις καλά με απορροφητικό χαρτί.
  2. Προετοιμασία της σάλτσας:

    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
    • Προσθέστε την κονκασέ ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:

    • Σε ένα ταψί, απλώστε τις φέτες μελιτζάνας και περιχύστε τις με τη σάλτσα ντομάτας.
    • Πασπαλίστε με τον βασιλικό και τη φέτα.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι οι μελιτζάνες να μαλακώσουν και η φέτα να λιώσει ελαφρώς.

Σερβίρετε το πιάτο ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντάς το με τραγανό ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα. Απολαύστε τη μοναδική γεύση αυτής της μεσογειακής συνταγής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρωινο
Overnight oats με άρωμα μηλόπιτας: Το πιο θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας
Το άρωμα της κανέλας, το γλυκόξινο μήλο, η βρώμη που έχει «δέσει» με τα υλικά και έχει αποκτήσει βελούδινη υφή. Όλα συνεργάζονται για να...
Overnight oats με άρωμα μηλόπιτας: Το πιο θρεπτικό ξεκίνημα της ημέρας
βαφλες
Το απόλυτο μυστικό για αφράτες και τραγανές βάφλες στο σπίτι
Οι βάφλες είναι από εκείνες τις λιχουδιές που ταιριάζουν σε κάθε στιγμή της ημέρας. Τις απολαμβάνουμε στο πρωινό, ως γλυκό μετά το φαγητό, αλλά και...
Το απόλυτο μυστικό για αφράτες και τραγανές βάφλες στο σπίτι