Νέες οδηγίες σχετικά με την ύλη που πρέπει να διδαχθεί έως το τέλος της χρόνιας - Δείτε τη νέα εγκύκλιο και τα μαθήματα
Νέες οδηγίες για Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ιστορία Νεοελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία, Αρχαία (Γυμνάσιο, Α'- Β' τάξεις Λυκείου)

Νέες οδηγίες αναφορικά με τα προτεινόμενα θέματα που θα πρέπει να διδαχθούν στις τάξεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ η προηγούμενη εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 58271/Δ2/18-05-2020 καταργείται.

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το υπουργείο διαβιβάζει τρία παραρτήματα με προτάσεις βασικών ενοτήτων ανά τάξη, για μαθήματα αρμοδιότητας της Μονάδας Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, της Μονάδας Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και της Μονάδας Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (για το Γυμνάσιο και στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) από την Μονάδα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών του ΙΕΠ.

Νεοελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά (για το Γυμνάσιο και Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ) από την Μονάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας του ΙΕΠ.

Ιστορία (για το Γυμνάσιο και Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙI) από την Μονάδα Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ.

Οι ανωτέρω προτάσεις αποτελούν μια ενδεικτική καταγραφή βασικών σημείων που θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός στην παρούσα συγκυρία και συνθήκη διδασκαλίας.

Επιπροσθέτως ότι οι Διευθυντές των σχολείων οφείλουν να διατηρήσουν τα βιβλία ύλης ώστε να αποτελέσουν αφετηρία για τη διδασκαλία την επόμενη σχολική χρονιά (2020- 2021) και να αξιοποιηθούν όπου κριθεί απαραίτητο με πρόσφορο τρόπο για την υποστήριξη της διδασκαλίας με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών και τις Οδηγίες διδασκαλίας κάθε μαθήματος.

Δείτε παρακάτω τα παραρτήματα:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία - Μία πρόταση για Βασικές Ενότητες/Βασικά θέματα που πρέπει να έχουν διδαχθεί ανά τάξη με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2019-2020

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Αρχαίων στο Γυμνάσιο

Μάθημα: Ιστορία

Δείτε εδώ την εγκύκλιο:

Προτάσεις βασικών ενοτήτων ανά τάξη για μαθήματα αρμοδιότητας των Μονάδων Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και Κοινωνικών Επιστημών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κυσε
Ενστάσεις αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2025: Πλήρης Ενημέρωση ανακλήσεις και τοποθετήσεις
Πρόκειται για μια ουσιαστική ενημέρωση που στοχεύει στην ορθή και διαφανή διαχείριση των υπηρεσιακών μεταβολών
Ενστάσεις αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2025: Πλήρης Ενημέρωση ανακλήσεις και τοποθετήσεις
lipos-stin-koilia
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
Το σπλαχνικό λίπος είναι ο λιπώδης ιστός που βρίσκεται βαθιά στην κοιλιακή χώρα, περιβάλλοντας ζωτικά όργανα όπως το συκώτι, το στομάχι και τα έντερα.
Σπλαχνικό λίπος: Ο αόρατος κίνδυνος και πώς να τον αντιμετωπίσετε
gymnastiki
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
Η μέθοδος 12-3-30 έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο μέσω του TikTok, προσφέροντας έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να κάψετε θερμίδες.
Πώς το 12-3-30 στο διάδρομο μπορεί να αλλάξει τη φυσική σου κατάσταση
alkool
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη
Πολλοί καταφεύγουν στην κατάψυξη για να δροσίσουν γρήγορα τα αγαπημένα τους αλκοολούχα ποτά, όμως αυτή η μέθοδος σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να...
Ποια αλκοολούχα ποτά δεν πρέπει να βάζετε στην κατάψυξη