Νέες οδηγίες σχετικά με την ύλη που πρέπει να διδαχθεί έως το τέλος της χρόνιας - Δείτε τη νέα εγκύκλιο και τα μαθήματα
Νέες οδηγίες για Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ιστορία Νεοελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία, Αρχαία (Γυμνάσιο, Α'- Β' τάξεις Λυκείου)

Νέες οδηγίες αναφορικά με τα προτεινόμενα θέματα που θα πρέπει να διδαχθούν στις τάξεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, ενώ η προηγούμενη εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 58271/Δ2/18-05-2020 καταργείται.

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το υπουργείο διαβιβάζει τρία παραρτήματα με προτάσεις βασικών ενοτήτων ανά τάξη, για μαθήματα αρμοδιότητας της Μονάδας Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, της Μονάδας Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και της Μονάδας Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία (για το Γυμνάσιο και στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι) από την Μονάδα Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών του ΙΕΠ.

Νεοελληνική Γλώσσα/Λογοτεχνία, Αρχαία Ελληνικά (για το Γυμνάσιο και Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ) από την Μονάδα Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας του ΙΕΠ.

Ιστορία (για το Γυμνάσιο και Α΄ και Β΄ τάξεις του Γενικού Λυκείου)- (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙI) από την Μονάδα Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ.

Οι ανωτέρω προτάσεις αποτελούν μια ενδεικτική καταγραφή βασικών σημείων που θα αξιοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός στην παρούσα συγκυρία και συνθήκη διδασκαλίας.

Επιπροσθέτως ότι οι Διευθυντές των σχολείων οφείλουν να διατηρήσουν τα βιβλία ύλης ώστε να αποτελέσουν αφετηρία για τη διδασκαλία την επόμενη σχολική χρονιά (2020- 2021) και να αξιοποιηθούν όπου κριθεί απαραίτητο με πρόσφορο τρόπο για την υποστήριξη της διδασκαλίας με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών και τις Οδηγίες διδασκαλίας κάθε μαθήματος.

Δείτε παρακάτω τα παραρτήματα:

Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία - Μία πρόταση για Βασικές Ενότητες/Βασικά θέματα που πρέπει να έχουν διδαχθεί ανά τάξη με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς 2019-2020

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Αρχαίων στο Γυμνάσιο

Μάθημα: Ιστορία

Δείτε εδώ την εγκύκλιο:

Προτάσεις βασικών ενοτήτων ανά τάξη για μαθήματα αρμοδιότητας των Μονάδων Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μαθηματικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φιλολογίας και Κοινωνικών Επιστημών

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα