«Πατέντα» από μαθητές της Αχαΐας: Μηδένισαν τον χρόνο αναμονής στον ασανσέρ
Θα την παρουσιάσουν στην προκριματική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League (FLL) στις 8 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα

Στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως αυτό της Πάτρας, οι περισσότεροι κάτοικοι προτιμούν ένα διαμέρισμα και μάλιστα οι πιο πολλοί σε πολυώροφες πολυκατοικίες.

Έχετε σκεφτεί όμως πόσο χρόνο δαπανά ένας κάτοικος ετησίως περιμένοντας τον ανελκυστήρα να έρθει στο ισόγειο όταν επιστρέφει στην πολυκατοικία του ή στον όροφό του όταν πρόκειται να φύγει από αυτό; Μη σας κάνει εντύπωση αν σας πούμε ότι ο καθένας μας περιμένει κάθε χρόνο συνολικά πάνω από δύο ολόκληρες ώρες τον ανελκυστήρα να έρθει προτού ανοίξουμε την πόρτα του, όπως γράφει το thebest.gr.

Οχτώ μαθητές 10-14 ετών από την Αχαΐα, ερεύνησαν και διαπιστώνοντας τα παραπάνω υπολόγισαν ότι όλοι μαζί οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας δαπανούν 1800 ώρες κάθε μέρα στην αναμονή του ανελκυστήρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, περιμένουμε κάθε ημέρα χρόνο ίσο με 75 ημέρες. Και αυτό μόνο στην περιφέρειά μας. Φανταστείτε πόσος είναι ο χρόνος αναμονής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές του εργαστηρίου Robotica.gr, όπως αναφέρεται, "κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα σύστημα που μπορεί με οικονομικό τρόπο (κόστους ελάχιστων ευρώ ανά κάτοικο) να ενσωματωθεί στους υπάρχοντες ανελκυστήρες των πολυκατοικιών, είτε αυτοί είναι σύγχρονοι με ηλεκτρονικούς πίνακες είτε παλαιού τύπου-μη αυτόματοι.

Το σύστημα αυτό ονόμασαν “Fast Elevator Project” ή εν συντομία “Fast.EL” και θα παρουσιάσουν πρώτη φορά την ιδέα τους στην προκριματική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League (FLL) στις 8 Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα. Όπως μας είπαν, δεν υλοποιείται πουθενά παγκοσμίως κάτι αντίστοιχο και λειτουργεί ιδανικά για πολυκατοικίες που αποτελούνται κυρίως από διαμερίσματα-κατοικίες".

rguyoivvaz5e354e11738bb.jpg

Οι μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα: Ασημάκης Φωτήλας, Βέρα Ράπτη, Δημήτρης Παπακώστας, Δημήτρης Στεργιάκης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Κωνσταντίνος Βαφέας, Μιχάλης Κούσκουρης, Σωτήρης Κούλης, μαζί με τους προπονητές τους Περδίκη Δήμητρα και Τσιμπούρη Ανδρέα, θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν την ιδέα τους υλοποιημένη σε πρωτότυπη μορφή μέσω του παγκόσμιου διαγωνισμού με θέμα “City Shaper” (Διαμόρφωση μιας καλύτερης πόλης για τους κατοίκους της), παράλληλα με τη διαγωνιστική δοκιμασία του ρομπότ που κατασκευάζουν εδώ και μήνες πάνω στην πίστα του διαγωνισμού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα