Υλικά:
1 αυγό
3 κ.σ. γάλα ή φυτικό ρόφημα
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. φυτικό λάδι ή λιωμένο λάδι καρύδας
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (γρήγορου μαγειρέματος)
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
Προαιρετικά: λίγες σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε μια κούπα τουλάχιστον 300 ml και τη λαδώνουμε ελαφρά.
Μέσα στην κούπα χτυπάμε με πιρούνι το αυγό, το γάλα, το σιρόπι και το λάδι.
Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 45 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε προαιρετικά τις σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για άλλα 45-60 δευτερόλεπτα.
Το αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό πριν το απολαύσουμε.
Διατροφική ανάλυση
Θερμίδες: περίπου 300 kcal
Πρωτεΐνη: 11 γρ.
Υδατάνθρακες: 40 γρ.
Φυτικές ίνες: 5 γρ.
Λιπαρά: 12 γρ.
Μικρά μυστικά και παραλλαγές
Αντικαταστήστε το λάδι με φυστικοβούτυρο για πιο πλούσια γεύση.
Δοκιμάστε να προσθέσετε κομματάκια μήλου, μπανάνας ή φράουλας.
Για πιο αφράτη υφή, αλέστε τη βρώμη στο μπλέντερ ώστε να γίνει λεπτό αλεύρι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ