Υλικά:
1/2 κιλό ζύμη ψωμιού
1/2 φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο
300 γρ. φέτα (κατσικίσια προτιμητέα)
1 κοφτό κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κρόκος αυγού (βιολογικού προτιμητέου)
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Χωρίστε τη ζύμη σε οκτώ ίσα κομμάτια.
Ανοίξτε το πρώτο κομμάτι με τα χέρια ή με πλάστη σε μέγεθος μεγάλου πιάτου. Αλείψτε το με βούτυρο και πασπαλίστε μοσχοκάρυδο και θρυμματισμένη φέτα.
Ανοίξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον ίδιο τρόπο, αλείψτε με βούτυρο, προσθέστε φέτα και μοσχοκάρυδο και τοποθετήστε το πάνω από το πρώτο. Συνεχίστε έτσι μέχρι να ενώσετε όλα τα οκτώ κομμάτια.
Μόλις τοποθετηθούν όλα, δημιουργήστε ρολό. Στρίψτε τις άκρες προς αντίθετη κατεύθυνση και τοποθετήστε το ρολό όρθιο σε ταψί, πιέζοντάς το να γίνει πλακέ.
Αλείψτε το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και πιέστε τη ζύμη να απλωθεί ομοιόμορφα. Κόψτε σε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια, σκεπάστε ζεστά και αφήστε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
Χτυπήστε τον κρόκο με το γάλα και αλείψτε την επιφάνεια του τυρόψωμου. Πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ