7 Τρόφιμα που δεν πρέπει να τυλίγονται ή να ψήνονται με αλουμινόχαρτο
1. Τρόφιμα στον φούρνο μικροκυμάτων
Το αλουμινόχαρτο απαγορεύεται σε μικροκύματα, καθώς προκαλεί σπινθήρες και ενδέχεται να καταστρέψει τη συσκευή. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για φύλαξη, αφού δεν σφραγίζει αεροστεγώς.
2. Όξινες τροφές
Ντομάτες, πορτοκάλια, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή αντιδρούν με το αλουμίνιο, αλλοιώνοντας τη γεύση και πιθανώς περνώντας μέταλλο στο φαγητό.
3. Αλμυρά φαγητά
Το αλάτι επιταχύνει τη διάβρωση του αλουμινίου. Μαρινάδες, σάλτσες σόγιας, αλμυρά κρέατα και σούπες καλό είναι να αποφεύγουν την επαφή με το αλουμινόχαρτο.
4. Πιάτα με αργό μαγείρεμα
Μακράς διάρκειας ψησίματα αυξάνουν την πιθανότητα μεταφοράς μετάλλου. Προτιμήστε πυρίμαχα ή γυάλινα σκεύη για μαγειρευτά και φαγητά που χρειάζονται πολλές ώρες στον φούρνο.
5. Τρόφιμα σε υψηλές θερμοκρασίες
Πάνω από 180°C το αλουμίνιο αποσυντίθεται πιο εύκολα, ειδικά σε συνδυασμό με λίπη ή όξινες ουσίες, αυξάνοντας την απορρόφηση μετάλλου από τον οργανισμό.
6. Ψάρια
Η υψηλή υγρασία και η χρήση λεμονιού ή κρασιού κάνουν τα ψάρια ευαίσθητα σε αντίδραση με το αλουμίνιο. Καλύτερη επιλογή είναι η λαδόκολλα ή γυάλινο σκεύος.
7. Γλυκά και μπισκότα
Το αλουμινόχαρτο αντανακλά τη θερμότητα, ψήνοντας άνισα τη ζύμη και καίγοντας τις άκρες. Υλικά όπως βούτυρο, αυγά και λεμόνι μπορεί να αλληλεπιδράσουν με το μέταλλο, επηρεάζοντας τη γεύση και την υφή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom