ΠΑΜΑΚ: Εικόνες και ήχους βαλκανικών πόλεων αναδεικνύει το δεύτερο σεμινάριο CREABALK
Εταίροι του δικτύου είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Université Lumiere Lyon 2, το Aix en Marseille University και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Οπτικά και ακουστικά αποτυπώματα από πόλεις των Βαλκανίων θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου σεμιναρίου CREABALK (CREATIVE BALKANS), με τίτλο «Showing, Seeing, Hearing Balkan Cities», το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από αύριο Πέμπτη 12 έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν αύριο, στις 11 το πρωί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με παρουσιάσεις για τους ήχους της πόλης από τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Χρήστο Γούσιο, και τις εικόνες της πόλης από την ιστορικό του κινηματογράφου και δημοσιογράφο Λίνα Μυλωνάκη και τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Γκροσδάνη,  ενώ από τις 3 μ.μ. θα αρχίσουν οι προβολές ταινιών στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται την Παρασκευή το πρωί η επίσημη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στην Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Όπως επισημαίνει η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης του Πολιτισμού, των Συνόρων και του Κοινωνικού Φύλου, Ελένη Σιδέρη, «το πρότζεκτ CREABALK είναι ένα δίκτυο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός κοινού τόπου ανάμεσα στις τέχνες, την πολιτισμική δημιουργία και τις κοινωνικές επιστήμες στα Βαλκάνια. Η πρώτη συνάντηση έγινε πέρυσι στη Θεσσαλονίκη και είχε ως τίτλο The City (in the) Making, Monumentalizations, Politicizations,  Experimentations, ενώ φέτος η έμφαση είναι στους ήχους και τις εικόνες της πόλης».

Όπως διευκρινίζει η ίδια, «εταίροι του δικτύου είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Université Lumiere Lyon 2, το Aix en Marseille University και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ για τις προβολές συνεργαζόμαστε με την ΜΚΟ “Balkan Beyond Borders” και αποφοίτους του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Πρόεδρο του Τμήματος ΒΣΑΣ, Φωτεινή Τσιμπιρίδου στο τηλέφωνο 2310-891.426 ή με την επίκουρη καθηγήτρια Ελένη Σιδέρη στο τηλ. 2310-891.439, ενώ στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τις ταινίες που θα προβληθούν:

https://drive.google.com/drive/folders/1EKQFbNunkHnbUU83vvC5zUq8nSOVrgGE

 

Δείτε εδώ την αφίσα της εκδήλωσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

toualeta
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
Όπως μάλιστα η ίδια διευκρινίζει με τους μύθους ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση ή στην ανάπτυξη τριχοφυΐας στις παλάμες δήλωσε...
Αυνανισμός: Ουρολόγος καταρρίπτει τους πιο κοινούς μύθους
arxaioi
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι δεν ήταν οι μόνοι Ευρωπαίοι που έκαναν χρήση ουσιών
Ποιες είναι οι απαγορευμένες ουσίες που έκαναν χρήση οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι
EGKEFALOS
Αυτό το ζιζανιοκτόνο προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ακόμη και μετά από σύντομη επαφή
Τα ευρήματα της ομάδας βασίζονται σε προηγούμενη έρευνα του Arizona State University που καταδεικνύει μια σχέση μεταξύ της έκθεσης στη γλυφοσάτη και...
Αυτό το ζιζανιοκτόνο προκαλεί μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ακόμη και μετά από σύντομη επαφή