Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

 Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν διακοπές εργασίας δύο μηνών (Ιούλιο - Αύγουστο), δικαιούνται δέκα (10) ημέρες κανονικής άδειας συνολικά για τους υπόλοιπους μήνες. Επομένως, μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιστοιχεί μία (1) ημέρα άδειας το μήνα.

 Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται στις Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε εποπτευόμενους φορείς, σε πολιτικά γραφεία υπουργών, βουλευτών, κλπ., για κάθε έτος απόσπασης, μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας που προβλέπεται στις παραγράφους 1 έως 3 του άρθρου 48 του Υ.Κ. Δηλαδή, μπορούν να παίρνουν κανονική άδεια με αποδοχές, διάρκειας από 20 έως 25 ή 30 ημέρες (για πενθήμερη ή εξαήμερη εβδομάδα εργασίας αντίστοιχα), βάσει των ετών δημόσιας υπηρεσίας. Μετά την επιστροφή στα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, παύει να ισχύει το δικαίωμα χορήγησης της άδειας αυτής, ακόμη και αν αποδεδειγμένα δεν έχουν κάνει χρήση (αρ. 546/2005 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

 Στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρέτησαν με απόσπαση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κλπ., έως τις 31 Αυγούστου και επέστρεψαν στα διδακτικά τους καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, δύναται, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης, να χορηγηθεί κανονική άδεια έως τέσσερις (04) ημέρες, για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών, από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου.

 Για το επόμενο ημερολογιακό έτος (2019), στους εκπαιδευτικούς μπορεί να χορηγηθεί κανονική άδεια έως δέκα (10) ημέρες.

Τα παραπάνω τονίζει το υπουργείο Παιδείας, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, κατόπιν μεγάλου αριθμού ερωτημάτων που υποβάλλονται στην υπηρεσία μας σχετικά με τη χορήγηση κανονικής άδειας σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι υπηρέτησαν με απόσπαση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε φορείς του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κλπ., έως τις 31 Αυγούστου και επέστρεψαν στα διδακτικά τους καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι με την παρ. 1 του άρθρου 48 του Ν. 3528/2007 (26 Α’) ορίζεται ότι: «Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας» και με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι: «Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων δεν εφαρμόζονται σε όσους έχουν κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας. Οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης, να παίρνουν κανονική άδεια με αποδοχές ως δέκα (10) εργάσιμες ημέρες κατ’ έτος». 

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aerodromio-taksidi
Πώς να μειώσετε το άγχος στο αεροδρόμιο: 10 απλές και έξυπνες συμβουλές
Mερικά μικρά αλλά αποτελεσματικά κόλπα που μπορούν να κάνουν την εμπειρία στο αεροδρόμιο πιο ευχάριστη και κυρίως πιο ήρεμη.
Πώς να μειώσετε το άγχος στο αεροδρόμιο: 10 απλές και έξυπνες συμβουλές
klimatiki-allagi.jpg
Ο ανερχόμενος ρόλος των μυκήτων εν μέσω κλιματικής αλλαγής
Λόγω της κλιματικής αλλαγής, η παρουσία των μυκήτων γίνεται πιο επιθετική, μετατρέποντας τους από συμμάχους της φύσης σε εν δυνάμει απειλές για την...
Ο ανερχόμενος ρόλος των μυκήτων εν μέσω κλιματικής αλλαγής
νοσοκομείο
Πώς τα πλυντήρια μπορεί να φέρουν τις νοσοκομειακές λοιμώξεις σπίτι
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου De Montfort, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας που πλένουν τις στολές τους σε οικιακά πλυντήρια ρούχων μπορεί...
Πώς τα πλυντήρια μπορεί να φέρουν τις νοσοκομειακές λοιμώξεις σπίτι
9 «αθώες» καθημερινές συνήθειες που αφαιρούν χρόνια ζωής
Το σαπούνι κάτω από το μικροσκόπιο
Πίσω από την αφρώδη υφή του κρύβεται μια έξυπνη χημική δομή, που του επιτρέπει να απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά, τα μικρόβια και τις λιπαρές...
Το σαπούνι κάτω από το μικροσκόπιο