Μανιτάρια
Τα μανιτάρια, όταν μαγειρευτούν σωστά, δίνουν την αίσθηση του κορεσμού και της γεύσης του κρέατος. Ιδανικά είναι τα Portobello και τα λευκά μανιτάρια, που μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πλήθος συνταγών. Δοκιμάστε μουσακά με κρέμα πατάτας, γεμιστά μανιτάρια Portobello, ομελέτα φούρνου με μανιτάρια ή ένα πλούσιο ριζότο.
Μελιτζάνες
Πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες, οι μελιτζάνες είναι γεμάτες γεύση και πολύ χορταστικές. Μπορούν να μαγειρευτούν ψητές, σε σαλάτες ή συνδυαστικά με όσπρια, όπως ρεβύθια, δημιουργώντας νόστιμα και θρεπτικά πιάτα.
Κουνουπίδι και μπρόκολο
Παρά τη σχετικά ουδέτερη γεύση τους, το κουνουπίδι και το μπρόκολο μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το κουνουπίδι πανέ ή σε ασιατικά πιάτα μπορεί να αντικαταστήσει το κοτόπουλο, ενώ το μπρόκολο ψητό ή βραστό, ακόμη και σε σούπα, γίνεται πιάτο γεμάτο γεύση.
Παντζάρια
Τα παντζάρια είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σαλάτες και χυμούς, μέχρι χούμους, γλυκά ή ακόμα και σοκολατένια cupcakes. Η γλυκιά τους γεύση και η έντονη χρωματική τους παρουσία δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε συνταγή, αντικαθιστώντας με επιτυχία το κρέας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
 
 Alfavita Newsroom