Ο εκλιπών εισήλθε στο Τμήμα αυτό ως φοιτητής, ήδη από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, και έκτοτε δεν το εγκατέλειψε ποτέ. Εκλεγόταν ως Πρόεδρος του, από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Είχε διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε ΗΠΑ και Ιταλία και υπήρξε ένας πρωτοπόρος επιστήμονας και ανήσυχος ερευνητής
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης στον Ι.Ναό Αγγέλων στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.
«Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σημάδεψε με το ακαδημαϊκό ήθος, την ευγένεια του χαρακτήρα του, την εξωστρέφεια και την εργώδη προσφορά του τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας». Με τα λόγια αυτά η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου αποχαιρετά ένα επίλεκτο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας
"Θλίψη για την απώλεια του ακαδημαϊκού, του επιστήμονα, του δάσκαλου, του Φίλου του Αθλητισμού, του Φίλου του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ!!! ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ!!!", είναι ένα από τα μηνύματα αποχαιρετισμού στο ΦΒ.
Βιογραφικό σημείωμα του Χ.Παπαδόπουλου
Ο Δρ. Χρήστος Παπαδόπουλος είναι καθηγητής του Σχεδιασμού Μηχανών και Σχεδιασμού με Υπολογιστή, στο ΤΜΑΜ/ΠΠ. Έλαβε το Δίπλωμά του από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (1979) και το Διδακτορικό του από το ίδιο Τμήμα (1987). Εργάστηκε ως Μηχανολόγος Μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας και ως Σύμβουλος Μηχανικός για Ελληνικές Βιομηχανίες τη δεκαετία του 1980.
Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις, Μιζούρι των ΗΠΑ (1986-1987), και Επισκέπτης Ερευνητής στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίσπρα, Βαρέζε, Ιταλία (2001-2002). Διδάσκει από το 1980 μέχρι σήμερα τα μαθήματα των Στοιχείων Μηχανών Ι και ΙΙ, Γραφικών Μεθόδων Υπολογισμού με Η/Υ, Σχεδιασμού Ευφυών Μηχανών και της Τριβολογίας στο ΤΜΑΜ/ΠΠ. Επίσης προσφέρει ένα μάθημα Σχεδιασμού Αξόνων - Εδράνων (Rotordynamics) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
Έχει ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών ενδιαφερόντων στα οποία κυρίως περιλαμβάνονται η Δυναμική Κατασκευών, Μηχανών και Περιστρεφομένων Μηχανών, η Δυναμική Ρηγματωμένων Κατασκευών, ο Σχεδιασμός Μηχανών και Ευφυών Μηχανών με Χρήση Ευφυών Υλικών, ο Σχεδιασμός με Υπολογιστή, η Διαγνωστική και Προγνωστική, ο Σχεδισμός Αυτονόμων Υποβρυχίων Οχημάτων, και η Τριβολογία. Είναι συγγραφέας ή συ-συγγραφέας πάνω από 90 εργασιών δημοσιευθεισών σε διεθνή έγκριτα περιοδικά ή παρουσιασθεισών σε Εθνικά ή Διεθνή Συνέδρια στα ανωτέρω αντικείμενα, με πάνω από 1100 αναφορές, (hindex= 17, scopus) καθώς επίσης και συγγραφέας τριών βιβλίων (στα ελληνικά).
Επέβλεψε ή πήρε μέρος σε πάνω από 20 Συμβουλευτικές ή Εξεταστικές Επιτροπές Διδακτορικών στο Τμήμα ή σε άλλα Τμήματα Μηχανολόγων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης πήρε μέρος σε πάνω από 30 ερευνητικά, εκπαιδευτικά ή αναπτυξιακά προγράμματα. Είναι κριτής σε πολλά Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.
Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΠΣΔΜΗ), του Αμερικανικού Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών (ASME) και διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Τριβολογίας και Λίπανσης (STLE). Είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Δυναμικής Περιστρεφομένων Μηχανών (Technical Committee for Rotordynamics) της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Προώθηση της Επιστήμης των Μηχανισμών και Μηχανών (IFToMM).
Δείτε τις επιστημονικές του δημοσιεύσεις ΕΔΩ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη