Δύο νόστιμες και εύκολες πίτες χωρίς φύλλο παρουσίασε πρόσφατα η εκπομπή «Buongiorno» του MEGA. Με απλά υλικά και σύντομη διαδικασία, οι συνταγές αυτές είναι ιδανικές για όσους αναζητούν γρήγορες και χορταστικές λύσεις στην κουζίνα, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.
Τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι και τυριά
Υλικά:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- Πιπέρι
Το μυστικό της συνταγής: Το γιαούρτι χαρίζει στην πίτα μοναδική υφή, διατηρώντας τη μαλακή, αφράτη και ζουμερή.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τα αυγά, το γιαούρτι, τη ρίγανη, τη λιαστή ντομάτα, την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, το γάλα και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 160°C για 20–25 λεπτά.
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά:
- 300 γρ. κολοκύθια (μόνο το πράσινο μέρος, τριμμένα)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. γάλα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 10 λιαστές ντομάτες
- 3 αυγά
- 300 γρ. φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να αποβάλουν την υγρασία τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα, τα αυγά και λίγο γάλα. Ανακατεύουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ