Για τις δηλώσεις του σχετικά με τις αξιώσεις της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και για τις επακόλουθες αντιδράσεις, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ζουράρις παραδέχθηκε ότι προχώρησε στη συγκεκριμένη αναφορά και υποστήριξε ότι η δήλωση του «στον Αριστοτελή λέγεται σχήμα καθ’ υπερβολή».
«Είμαι λόγιος και, όπως καταλαβαίνει και η κουτσή Μαρία, εκτός από κάποιους δημοσιογράφους που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο Ζουράρις δεν μπορούσε να τα πει αυτά και δεν μπορούσε να τα εννοεί αυτά που εννόησε ο δημοσιογράφος» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.
Σε ερώτηση γιατί προχώρησε σε αυτή τη δήλωση επεσήμανε ότι «το σχήμα καθ' υπερβολή του Αριστοτέλη το έκανα για να δείξω τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή. Υπάρχει εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία και παρατεταμένη κρίση. Φοβούνται στην Τουρκία να απογειώσουν αεροσκάφος γιατί υπάρχει περίπτωση να μην γυρίσει».
Σχετικά με την αναπαραγωγή της δήλωσης ο υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «να αναπαραχθεί η δήλωση αυτή. Θα δείξουν τον συντελεστή ηλιθιότητας τους. Μην απασχολείς τον Ζουράρι και τον ελληνικό λαό με ανοησίες».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom