Άστατος θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο, καθώς έως και την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου η χώρα θα επηρεαστεί από διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και τοπικά ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Δημήτρη Ζιακόπουλου.
Όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και τα βόρεια και θα επεκταθούν γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά, με τις ελάχιστες τιμές να διαμορφώνονται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τοπικά στα 7 μποφόρ.
Πρόγνωση ανά ημέρα
Τρίτη (27/1):
Βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και νοτιοδυτικά της Κρήτης αναμένεται να προκαλέσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14°C, ενώ στα νότια θα φτάσει έως τους 17°C.
Τετάρτη (28/1):
Αρχικά αναμένεται προσωρινή βελτίωση, με λίγες τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες, ωστόσο, νέος κύκλος βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει τη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρά φαινόμενα κατά τόπους στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη (29/1):
Προβλέπονται εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα, τη Βόρεια και Βορειοανατολική χώρα και το Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στη Βορειοδυτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις μέγιστες τιμές.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρία Δούση