Κλειστά σχολεία
Πολιτική Προστασία: Έρχεται κακοκαιρία τη Δευτέρα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία στις 26/1 (Λίστα)

Σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας τίθεται ενόψει της νέας κακοκαιρίας ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Κυριακή, υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Παπαευσταθίου.

Αιτία η ραγδαία επιδείνωση του καιρού, καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους που θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της επικράτειας αύριο, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.

Το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των επικείμενων φαινομένων.

Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η νέα κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα πορίσματα των επιστημόνων της Επιτροπής, η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί με ένταση στα εξής σημεία:

  • Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα, αρχικά, στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες (κυρίως ανατολικές και νότιες), την Κρήτη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

  • Στην Αττική προβλέπεται να σημειωθούν, από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα, τοπικές βροχές και καταιγίδες.
     

  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα σημειωθούν στο Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 26/1 - Οι περιοχές

Αναστάτωση επικρατεί στη μαθητική κοινότητα καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2026.

Οι τοπικές αρχές, αξιολογώντας την κατάσταση μετά την πρόσφατη κακοκαιρία αλλά και την ανάγκη για έκτακτες εργασίες αποκατάστασης, προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων μονάδων προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά σχολεία στην Αττική: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν

Δήμος Διονύσου

Κλειστά σχολεία στον Δήμο Διονύσου, όπου τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία επιβάλλουν προληπτικά μέτρα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τη Δευτέρα 26/1 δεν θα λειτουργήσει ο Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός Άνοιξης.

Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς έχει προγραμματιστεί κρίσιμη αυτοψία από τη Διεύθυνση Ρεμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο πρανές του ρέματος της οδού Νιόβης.

Η δημοτική αρχή τονίζει πως η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της δομής.

Εύβοια: Κλειστά σχολεία στον Δήμο Ερέτριας

Κλειστά σχολεία ανακοινώθηκαν και στον Δήμο Ερέτριας, όπου η αναστολή λειτουργίας αφορά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με στόχο τη θωράκιση της υγιεινής και της προστασίας των ανηλίκων, τη Δευτέρα 26/1 θα παραμείνουν κλειστά:

  • Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια).

  • Οι Παιδικοί Σταθμοί της περιοχής.

Οι επίσημες συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Ειδικότερα, συνιστά στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου ο δρόμος διασταυρώνεται με χειμάρρους και δεν υπάρχει γέφυρα.

  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Το alfavita.gr παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και ανανεώνει συνεχώς τη λίστα με τα κλειστά σχολεία, προσφέροντας άμεση ενημέρωση για κάθε νέα απόφαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δασκάλα δίνει τετράδιο σε μικρή μαθήτρια στην τάξη
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Η «φωνή» των εκπαιδευτικών: Υπερβολική ύλη, πολυπληθείς τάξεις και ελλιπείς πόροι «φρενάρουν» τους λειτουργούς της παιδείας
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Νίκος Αναδιώτης
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι
«Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί» - Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή για το εργασιακό «μεσαίωνα» στην ελληνική εκπαίδευση
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι